Theekransje

1 jaar Theekransje!!!1!

Hoe the fuck is het een jaar geleden dat we met Theekransje begonnen!?! Dit is het vieren waard met een kek overzichtje van stats, landkaarten, awards en verhaaltjes over hoe wij dit jaar vonden.

Bij feest hoort taart

In het afgelopen jaar hebben we totaal 110 stukjes geschreven over heel wat onderwerpen. In dit mooie taartje zie je welke categorieën het populairste zijn!We zijn duidelijk weg van tips en actualiteiten.

De prijs gaat naar...

We hebben dus redelijk wat stukjes geschreven. Stukjes die een award verdienen omdat ze een maatschappelijk belang hebben en natuurlijk veel lolz.

Meest sexistiese post
Met deze baarden kom je de winter door

Beste superheld
De Rijdende Rechter: Een waar Nederlands icoon

Leukste dieren post
Lelijke dieren verdienen ook liefde

Cultureelste activiteit
Inburgeringscursus #1 - Volendam

Ultiem vermaak
Netflix & chill

Beste social justice post om de wereld een betere plek te maken
Filmtips voor wie Captain America stom vindt

Wereldburgers

Als echte wereldburgers hebben over wel negen landen geschreven dit jaar!Theekransianen aan het woord

Best leuk om even van ons allen te horen wat we van ons jubileum vinden toch? Het vierde antwoord zal je verbazen.

Grapje. Wij zijn geen clickbait website.

Dewi over Theekransje
Hoewel we nog geen dikke sponsordeals hebben met HEMA (ik ben fan van jullie), Renault of Tony Chocolonely vind ik ons blog nog steeds helemaal leuk. De fame is ons nog niet naar het hoofd gestegen dus we chillen hem nog steeds hard met thee en koekjes in plaats van champagne en kaviaar. Ben benieuwd hoe warmpjes we er volgend jaar bijzitten.

Esthers favoriete artikel van Dewi
Dewi heeft het talent om hele leuke, grappige en leerzame stukjes over alledaagse dingen te schrijven. Haar stukjes laten dan ook altijd zien dat ze erg oplettend is naar haar omgeving toe (zoals het een echte zweefteef betaamt). Maar de állerleukste stukjes van Dewi zijn toch haar stukjes over dieren. Haar “Ode aan de geit” staat in mijn geheugen gegrift. Dit stuk is niet alleen #hila (een woord dat we overigens ook aan Dewi te danken hebben), maar ook nog eens leerzaam. Bovendien wordt het oude mysterie over waarom Maxima zich aangetrokken voelt tot Wim-Lex eindelijk opgelost. Al met al een topstuk dus!

Sietske over Theekransje
Ik wilde met Theekransje vooral mezelf uitdagen om andere dingen te gaan doen. Dingen zoals schrijven, video’s maken en, vooruit, ook nog wat beeld maken. Al die dingen heb ik gedaan. Een jaar lang. Zonder een gat te laten vallen. Ik ben het geen moment saai gaan vinden en kijk uit wat voor dingen er loskomen in het komende jaar. Leggo!

Dewi’s favoriete artikel van Sietske
Reizen, eten en katten. Dat zijn dé drie dingen waar je Sietske heel erg blij mee maakt. Daarom is het ook niet gek dat ze daar veel over geschreven heeft. Maar ook uit ze stiekem via Theekransje haar frustraties, en terecht! Fuck gin-tonics, spinnen en dat mannen niet naar sex toy parties kunnen komen. “Zes egoïsten die ik helaas vaak genoeg tegen kom in de trein” is te herkenbaar. De NS zou dit artikel uit moeten printen en gebruiken als design voor het interieur! Maar ik kijk nu ook al uit naar de rest van Sietske’s inburgeringscursus!

Anita over Theekransje
Wat een wild jaar is het geweest. Met Theekransje heb ik dingen kunnen uitten die ik anders nergens had kunnen delen. Ik kijk er naar uit om via Theekransje nog meer te leren over toffe vrouwen en rare wetten, en zal de aankomende tijd ook nog steeds mijn best doen om de wereld een beetje beter te blijven maken met al mijn praktische tips. Liefde <3

Sietske's favoriete artikel van Anita
Anita researched zichzelf helemaal kapot én geniet er ook nog van. Deze kunst kan ik absoluut waarderen én wat van leren. In “Girlpower: Toffe historisch onbekende dames” vertelt Anita hoe er awesome vrouwen zijn geweest in de geschiedenis die meer aandacht verdienen. Ik kende deze power vrouwen zelf niet, maar thank God voor Anita’s research vermogen. Geschiedenisleraren, steek hier wat van op, want zonder de 51% van de bevolking hadden we het een stuk slechter. Ik zou natuurlijk geen keientrekker zijn als ik ook niet een shout out geef naar haar stuk over onze gedeelde geboortestad Amersfoort. #keistadpride

Britt over Theekransje
Schrijven heb ik altijd leuk gevonden, maar mijn persoonlijke blogs zijn altijd doodgebloed na een tijdje. Theekransje is leuk omdat we dit met elkaar doen en elkaar ook kunnen inspireren. Het is een jaar geweest met ups & downs, wat het interessant houdt! Ik hoop op nog veel meer toffe artikelen van al m’n medeschrijfsters in het komende jaar.

Anita’s favoriete artikel van Britt
Soms voel ik me best wel schuldig naar Britt toe, want ik ben een hardcore editor. Maar zonder te zeuren pakt Britt al mijn opmerkingen aan en knalt ze er weer een topstukkie uit. Ze heeft veel moeten doorstaan met haar artikel over vluchtelingen, maar “Karma lacht je toe: 5 tips om nóg leuker te worden!” is echt mijn favoriet van haar. Lekker duidelijk en met een doel waarmee iedereen beter van wordt! En een speciale shout out naar een Theekransiaanse klassieker geschreven door ons Brittje, over de Dille & Kamille meisjes!

Esther over Theekransje
Dit jaar is zo snel voorbij gegaan en het schrijven is nog altijd even leuk. Dankzij Theekransje heb ik over van alles kunnen schrijven, van een ode aan Nigel uit Kerkrade tot bloedserieuze onderwerpen. Ik kijk in ieder geval uit naar alle artikelen die het komende jaar zal brengen, waarin de onvermijdelijke review van Sharknado 4: The Fourth Awakens natuurlijk niet mag ontbreken.

Britt's favoriete artikel van Esther
Ik ga een beetje valsspelen. Ik heb namelijk niet één favoriet artikel van Esther, maar drie. Ze heeft een reeks artikelen geschreven die ik voor het gemak maar even de “What the Fuck?” reeks noem. Deze drie artikelen gingen over gender, seksualiteit en normativiteit. Ik heb zelf heel veel geleerd over deze onderwerpen dankzij de blogs van Esther. Het zijn belangrijke onderwerpen waar iedereen zich naar mijn mening in moet verdiepen, en dankzij Esther’s blogs kan dit op een eenvoudige en leuke manier.

Honorary mention

We willen nog graag een special shout out doen naar een ere Theekransiaan: Khalid. Jongen, bedankt met het helpen en opzetten van ons blogje. 😘

Heel erg bedankt voor het meelezen en ons wijzen op onze sexistiese stukken! En wie weet schrijven we nog een stuk over vrouwen met baarden!

Author image
Team Theekransje heeft wat te zeggen!