Theekransje

3 jaar Theekransje!

Theekransje bestaat alweer drie jaar!


Dat gaan we natuurlijk vieren met een overzichtje van het afgelopen jaar!

Category is...

Na weer een jaar stukjes eruit geknald te hebben, gaan we natuurlijk ook weer wat prijzen uit delen in lekker originele categorieën:

Heiligschennis
Soldaat van Oranje

Verrijking van je leef
The Room

Alternatieve tijdsbesteding
Speurtochten in Londen

Maatschappelijk verantwoorde film
Call Me By Your Name

Linkse rakker galore
Help mee in de strijd tegen plastic

Kneuterigheid
Boer Zoekt Vrouw

Afleiding tijdens je werk
Queer Podcasts

Klootzakken
Een zeldzame gedeelde eerste plaats voor Facebook en Lil' Kleine

Theekransje op reis

We hebben met z'n vieren heel wat afgereisd, maar Esther deed dat zonder in een vliegtuig te stappen. In plaats daarvan ging ze boeken lezen van over de hele wereld. Hier zie je welke landen ze allemaal heeft kunnen afstrepen!

Het jaar van Threekransianen

Zoals altijd hebben we weer veel te zeggen over het afgelopen jaar, en omdat we shady bitches zijn, doen we dat over elkaar.

Grapje, wij zijn heel lief voor elkaar.

Britt over Sietske
Sietske heeft onwijs veel verschillende stukken geschreven, van haar favo spel Pokémon Go tot tips voor queer podcasts en muziek. Het gaat echter niet alleen over media, Sietske zegt ook gewoon wat gezegd moet worden. Mijn favoriete stukje van haar is dan ook haar stuk over activisme tijdens Pride. In het stuk worden belangrijke kritische punten over de Pride viering aangestipt. Zeker nu het deze maand Pride maand is in veel landen, is het goed om dit te onthouden!

Sietske over Dewi
Dewi heeft, net als voorgaande jaren, weer top stukken geschreven. Genoeg stukken over cultuur, het leven en reizen, maar het stuk wat je absoluut moet teruglezen is haar Ode aan Albanië. Niet alleen is dit fascinerend, omdat dit land zo onbekend is voor de meeste mensen, maar Dewi weet altijd precies goed uit te leggen wat je wilt weten van een vakantieland. Hoeveel kost een biertje, hoe is de natuur en hoe lekker is het eten? Dewi heeft de antwoorden.

Dewi over Esther
Esther is onze social justice warrior - wat een verschrikkelijke term trouwens. Ze schreef dit jaar keer op keer geweldige stukken. Wat ik zo sterk vind aan haar schrijfkunsten is dat ze goed kan onderbouwen máár het is nooit saai of academisch. Je wordt met elk woord wijzer en daardoor blijf je lekker doorlezen. Het stuk over het meten van een succesvol leven zou ik het liefst naar elke bemoeizuchtige tante willen sturen. Wat een topstuk! Nu al enorm veel zin in alle stukken in het komende Theekransiaanse jaar.

Esther over Britt
Als je kijkt naar de stukjes die Britt het afgelopen jaar geschreven heeft, valt gelijk op dat ze veel van reizen en cultuur houdt. Britt heeft altijd goede tips, en niet alleen over reisbestemmingen of culturele activiteiten, maar ook over dingen zoals milieubewust met plastic omgaan. Maar mijn favoriete stuk van Britt gaat over #metoo. Al in november, amper een maand nadat deze hashtag een fenomeen werd, legde Britt de vinger op de zere plek. Als ik het nu teruglees, zie ik dat het gebrek aan zelfreflectie dat Britt benoemt in het stukje onveranderd is gebleven. Zoals wel vaker gebeurt, wist Britt precies te verwoorden wat mij ook dwars zat. Ik ben dan ook heel benieuwd op welke manieren ze komend jaar haar inzichten naar voren laat komen!


Het aankomende jaar gaan wij gewoon keihard door als echte linkse rakkers. Voor degenen die al drie jaar met ons meelezen: wow, wat een toewijding! Maar ook als je net pas dit blog gevonden hebt, willen we je bedanken! Op naar jaar 4!

Author image
Team Theekransje heeft wat te zeggen!