Theekransje

4 toffe reizen die je moet doen in 2016

Wij van Theekransje zijn dol op reizen! Vorig jaar hebben we een gezamenlijke trip naar Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein gemaakt en zijn we individueel ook naar Indonesië, Engeland, Roemenië, Zweden, Polen en meer geweest. Hier is een lijstje met vier toffe en unieke reizen die je in dit nieuwe jaar kan gaan boeken!

srprs.me
Bij srprs.me kan je een reis boeken zonder dat je de eindbestemming weet! Zo zorgen ze ervoor dat je niet naar de cliché plekken in de wereld gaat, maar je echt verrast wordt. Je kan zelf een thema kiezen zoals citytrip, broke, adventure, zodat het niet helemaal een shot in the dark is. Natuurlijk krijg je van tevoren gewoon te horen hoe laat je op het vliegveld moet zijn. Ook krijg je een weerbericht te zien, zodat je wel je koffer goed kan inpakken. Op het vliegveld activeer je je code en kom je erachter waar je heen gaat. Dan is het rennen naar de gate geblazen!

Het is mij opgevallen dat er twee soorten mensen zijn; de soorten mensen die dit concept fucking vet vinden en gelijk willen boeken en de anderen die er niet aan moeten denken om niet te weten waar ze heen gaan. Afgelopen zomer heb ik met Theekransiaan Dewi een srprs.me trip geboekt en we hadden er echt de grootste lol mee. We waren al weken bezig met speculeren en mijn familie deed ook graag mee. Ondanks het vele speculeren werden we toch verrast, we gingen naar Boekarest, Roemenië! Zelfs met al het raden hadden we nog nooit aan deze locatie gedacht. En dat is nou juist zo fantastisch. Naast het feit dat het concept super vet is, zijn de medewerkers ook nog eens super behulpzaam en reageren ze enorm snel. Dit jaar ga ik er sowieso weer een trip boeken!

Treinreizen
Vliegen is lekker snel, maar neem ook eens een tripje met de trein! Met de trein zie je namelijk een stuk meer van het landschap, de lokale bewoners en andere backpackers. Bij de Treinreiswinkel kan je terecht voor unieke treinreizen. De bekendste treintrip is misschien wel de interrailpas. Met deze pas kan je namelijk 30 landen in Europa af. Ben je onder de 26 jaar dan kan je zo’n interrailticket voor een goede prijs krijgen. De prijs stijgt namelijk enorm als je 26 jaar of ouder bent helaas. Hier in Europa is ook veel moois te vinden en in een paar uurtjes kan je al in een ander land zijn. Bij de Treinreiswinkel kan je ook andere reizen boeken zoals de legendarische Transsiberië Express, die je van Rusland via Mongolië naar China neemt of een stedentrip.

(Vrijwilligers)werk in het buitenland
Als je graag een land wat beter wilt leren kennen kan je er ook voor kiezen om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Veel organisaties zijn op zoek naar mensen die Engels spreken, zo kun je bijvoorbeeld les gaan geven in een school. Of je kan mee gaan met een organisatie en de activiteiten vastleggen met je camera. Vrijwilligerswerk kan uit van alles bestaan! Vaak moet je zelf voor je vliegticket betalen en wordt er onderdak en eten voor je geregeld. Door vrijwilligerswerk kom je direct in contact met de lokale bewoners en de cultuur en het is ook nog goed voor je karma punten ;). Op Travelactive kan je bijvoorbeeld redelijk wat vrijwilligerstrips vinden, maar zelf zoeken naar een organisatie die bij je wensen past is ook een goed plan.

Ook is de organisatie WWOOF een cool initiatief waar je kan werken op een biologische boerderij. Dit werk kan varieren van geiten melken in Duitsland tot bij een Afrikaanse stam bloemen plukken. Ook wordt het onderdak en eten hier verzorgd, plus je kan leren over biologische leefstijlen. Ideaal voor de zweefteef!

Lonely Planet: The World
De Lonely Planet boeken kennen we allemaal wel. Dat zijn namelijk die reisboeken die je koopt als je een land gaat bezoeken en wat tips en tricks wilt leren. Vorig jaar kocht ik Lonely Planet: The World, een enorm boek waar bijna alle landen van de wereld in staan met wat beknopte informatie. Perfect voor iemand die gewoon beknopt wat van een land wilt weten en niet een heel boek erover wilt gaan lezen (ahem, ik dus). Nou is dit zeker geen travel sized boek (hij heeft maar liefst 960 pagina’s), maar wat wel cool is om hem op een random pagina open te gooien! Misschien haal je hier ook je volgende vakantiebestemming uit! Lonely Planet: The World kan je aanschaffen bij bol.com waar hij momenteel €22,99 is ipv €34,99! De Lonely Planet heeft ook andere toffe boeken, zoals Lonely Planet’s Ultimate Travelist die meer focust op activiteiten dan landen!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb nu al zin in alle reizen die ik dit jaar ga ondernemen!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.