Theekransje

5 restaurants die het waard maken om naar Amsterdam te gaan

“Geef mij maar Amsterdam”, is niet iets wat je mij met vol enthousiasme van de daken hoort schreeuwen. Het is namelijk niet mijn favoriete stad, maar desondanks ben ik er wel veel te vinden. Ik werk in Amsterdam en er is nu eenmaal wel veel te doen. Samen met wél Amsterdam-luvur en Theekransiaan Dewi gaan we vaak samen op zoek naar top (Aziatische) foodie hotspots, want #etenislekker. Hier dus een lijstje met mijn favorieten!

#5 MoJo Sushi - €€
Mocht je me volgen op Instagram dan was het allang opgevallen dat ik sushi de shit vind. Er zijn natuurlijk een shitload aan chain restaurants te vinden zoals Sumo en Shabu Shabu, maar eigenlijk is het leuker om nieuwe spots te ontdekken, zoals MoJo. Ze zitten vlakbij het centraal station (#handig voor de treinreiziger zoals ik) en maken echt top sushi. Dus zwaai die Sakura bomen bij de Sumo maar even gedag en ga gewoon naar MoJo.

#4 O-Cha - €
Bij de Nieuwmarkt heb je heel veel Aziatische restaurantjes, maar dit Thaise restaurant slaat alles qua prijs. Als je enorm gezellig wilt dineren is dit misschien niet het restaurant voor jou, maar Jezus Christus wat is het eten lekker én bovenal goedkoop. Ik denk niet dat ik eerder goedkoper heb gegeten dan hier (tenzij je fast food meetelt). Natuurlijk kan je hier de klassieke thaise gerechten bestellen en in 2011 is O-Cha zelfs uitgeroepen tot best Thais restaurant in Noord-Holland. Gaan dus!

#3 Fou Fow Ramen - €
Met dit koude weer is Japanse noedelsoep (oftewel: ramen) echt perfect. Je kan natuurlijk verschillende heerlijke bouillons kiezen, maar mijn favoriet is de tonkotsu. Wat je ook kiest, zorg ALSJEBLIEFT dat je een ramen kiest met ei. Dat klinkt misschien helemaal niet interessant, maar ik zweer je dat ik nergens een beter gekookt ei heb gehad. NERGENS. De starters zijn ook aanraders! Neem vooral de grilled miso salmon en goma ae (spinazie met sesam dressing).

#2 Foodhallen €
Iedereen in Amsterdam (en waarschijnlijk erbuiten) zijn bekend met de Foodhallen. Toch blijft dit een top spot om te schransen, omdat er zoveel keus is. Als je dus met iemand gaat eten en jullie smaken sluiten niet echt bij elkaar aan, kan je wel weer pasta gaan eten, of jullie kunnen gewoon iets heerlijks kiezen bij de Foodhallen. Mijn favoriet is hands-down Mr. Tamaki, die Japanse handrollen maakt en nog wat kleine snacks zoals Yakitori (valt het al op dat ik van Japans eten hou?). Ga voor de Salmon Poke Handroll! Jabugo is een must voor iberico ham!

#1 Happy Happy Joy Joy €€
Dit toprestaurant, die de naam te danken heeft aan dit Ren en Stimpy filmpje en niemand kan me wat anders wijsmaken, brengt zeker een lach op mijn gezicht. Happy Happy Joy Joy serveert verschillende Aziatische gerechten, maar de Shanghai Soy Duck is een winner voor mij! Eigenlijk kan je in dit restaurant niet zo snel verkeerd zitten. Ze hebben van de zomer ook een tweede locatie geopend in Amsterdam, waar ik nog steeds even moet gaan buurten! Mocht je naar locatie West gaan, dan hoop ik dat je geserveerd wordt door Don, want hij is top.

Ik kijk nu al uit naar alle komende foodiedagen in 2017!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.