Theekransje

Alweer Parijs

Parijs is voor mij een stad waar ik al zo vaak ben geweest dat ik niet meer kan bijhouden hoe vaak ik er nou precies ben geweest. Waarom ik er eigenlijk zo vaak ben geweest weet ik niet, want het is een statige stad en dat is toch best wel saai. Het is niet zo vrij en experimenteel als Berlijn of heeft geen lekkere sangria als in Barcelona. Het is altijd hetzelfde en daardoor niet zo spannend. Toch ging ik weer, want ik werd heel oud en dat wilde ik jeugdig vieren in Disney. En ik wilde natuurlijk de Franse wijntjes drinken.

Lekker slenteren
Als je een stad bezoekt die je vaker hebt gezien is de toeristische druk eraf. Ik hoefde niet per se alles te zien en daardoor was er meer tijd voor wijntjes en taartjes. De betere dingen in het leven dus. Hoewel er overal militairen zijn (serieus, overal) blijft Parijs wel ergens haar charme behouden. Door het slenteren ontdekte ik bijvoorbeeld een heerlijk Japans restaurant, een cute theewinkeltje en een typische antiekmarkt.

Lekker gillen
In Parijs werd ik dus heel erg oud, namelijk 26 jaar. Ik had het al gevierd met mede Theekransiaan Britt met een bejaardenfissa, maar waarom dit niet nogmaals vieren in Disney? Lekker gillen in Spacemountain, je een prinses voelen tijdens de parade en koukleumen tijdens het vuurwerk. Je bent nooit te oud voor Disney, echt niet.

Lekker genieten
Gelukkig was ik met een andere foodie in Parijs #etenislekker. En eigenlijk is eten altijd een hoogtepunt op zo’n tripje. Het ultieme hoogtepunt was de Indiër, waar we twee keer heen zijn geweest. Een aanrader hier is het kruidige ijsje om af te sluiten na al die heerlijke curry’s. Het dakterras van het dure warenhuis Printemps is een aanradertje om je als een koning te voelen in Parijs. Aan de ene kant kijk je uit op de Sacre Coeur en aan de andere kant zie je de Eiffeltoren. Voor je zie een heerlijk taartje en een wijntje. Santé!

Natuurlijk zijn er duizend andere tips voor Parijs, maar daarmee staat het internet al vol mee. Het maakt namelijk niet uit hoevaak je in een stad ben geweest, zolang je in goed gezelschap bent, veel lacht en wijn drinkt is elke citytrip leuk!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.