Theekransje

Beat the heat

Aan de hand van de temperaturen die we de afgelopen week hebben gehad is het duidelijk: de zomer komt eraan. Of je hier nu fan van bent of niet, we krijgen het allemaal af en toe te warm. Iedereen zoekt meestal het strand of het zwembad op, maar er zijn ook wat kleine dingen die je kunt doen om af te koelen!

Waterijsjes
Waterijsjes zijn mijn favoriete ijsjes en zijn perfect om even af te koelen. Wat nog leuker is, is om ze zelf maken! Het is misschien wel bekend dat ik geen keukenprinses ben, maar zelfs mij lukt het om lekkere waterijsjes te maken. Neem bijvoorbeeld wat ingevroren rode vruchten uit het diepvriesschap, snij wat munt fijn en doe water en suiker in je ijsvorm en je hebt echt een top ijsje. Daar maak je geheid vrienden mee!

Picknicken
Met dit weer is het heerlijk om er op uit te gaan en te gaan wandelen en Pokémon vangen, wat ik nog elke dag doe. Mijn favoriete spot is een park in de buurt waar altijd een nest zit. Ga lekker bij een Pokéstop in de schaduw zitten en zet een lure aan. Vergeet ook niet om een lekkere snack mee te nemen en een goede fles Rosé, dan hou je het wel even uit! Mocht je toch in de volle zon gaan zitten, vergeet je dan niet in te smeren!

Cocktails
Het is wel bekend dat ik dol ben op cocktails (behalve de gin-tonic) en laat dit nou het perfecte weer zijn om deze te zuipen! Je kan natuurlijk naar een cocktailbar gaan, maar dit kan prijzig worden. Online staat het vol met cocktailrecepten, dus haal wat rum in huis en maak zelf die mojito! En mocht je niet aan alcohol doen, dan ben je alleen maar goedkoper uit om een nojito te maken!

Biertjes
Ik schreeuw al zo’n 25 jaar al dat ik bier pis vind en dat je beter wat lekkerders kan gaan drinken. Maar ik ga mezelf toch even outen, want ik ben tegenwoordig ook fan van bier. Met dit warme weer is het namelijk top om een koud biertje achterover te gooien en vaak een goedkoper alternatief voor wijn of een cocktail als je vakantiegeld nog niet binnen is. Als je niet weet waar je moet beginnen, dan heeft Theekransiaan Dewi genoeg tips voor je!

Airco
Zweet je je echt de pest pleuris, dan blijft er maar één goede oplossing te zijn: airco. Veel huizen in Nederland hebben geen airco, maar auto’s hebben dit wel! Dus hup, jat die auto van je ouders en zeg dat je wat ijsjes gaat halen voor ze, om vervolgens een paar rondjes in de buurt te maken. Dan hou je het hoofd wel koel!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.