Theekransje

Big Little Lies: moord in perfecte stad

Zoals velen weten ben ik lichtelijk geobsedeerd met de Zweedse seksgod Alexander Skarsgård. Nu is er een nieuwe HBO-serie: Big Little Lies. Als je hier niets van gehoord heb: dat had ik ook niet tot ik weer de IMDB pagina van eerder genoemde Zweedse man ging stalken. En dat vind ik jammer, want nadat ik deze serie heb gekeken ben ik van mening dat deze serie meer faam verdient. Laat mij je vertellen waarom je deze serie per direct moet gaan kijken.

Eerst een spoiler-vrije introductie: de serie is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het speelt zich af in een welvarend stadje waar het eerder regel dan uitzondering is dat de mannen werken en de vrouwen voor de kinderen zorgen. Het draait met name om drie van deze vrouw (gespeeld door drie geweldige actrices). Eén is een alleenstaande, werkende moeder (Shailene Woodley) met een zoontje, de andere is een hertrouwde vrouw (Reese Witherspoon) die moeite heeft om een band krijgen met haar oudste dochter en met de relatie met haar ex-man. De laatste vrouw (Nicole Kidman) is getrouwd met een agressieve man (gespeeld door Alexander), die langzaam inziet dat ze niet veilig is thuis.

Het is echter geen Desperate Housewives tafereel, want al snel blijkt dat er een moord is gepleegd. Wie is er vermoord? Wie heeft het gedaan? Toch kan de serie soms langzaam overkomen ondanks deze achterliggende spanning. Echter de omgeving, de dialogen en de prachtige cinematografie zorgen ervoor dat verder kijkt en de serie stelt dan zeker niet teleur.

Het pakt serieuze onderwerpen aan zoals huiselijk geweld, verkrachting, pesten en scheiding. Voor elke aflevering is er dan ook een trigger warning. Daarom is het ook niet een serie die je even opzet als gezellige familieserie of vlak voor het slapen gaan. Het is wel een serie die je moet kijken. Je wilt immers weten wie er vermoord is en door wie in dit ogenschijnlijke, perfecte stadje!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.