Theekransje

De festivalbubbel

Het festivalseizoen is weer officieel aangebroken en dat is hartstikke leuk. Er zijn diverse, uitlopende festivals zoals Defqon 1 tot Rock Werchter. Er zijn kleine gratis festivals, grote rockfestijnen en zweverige yogabijeenkomsten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de festivalbubbel!

Deze bubbel is er zolang het festival aan de gang is. Het is een soort utopie waarin de wereld geweldig is. Je bent met gelijkgestemden aan het genieten van zon, vrijheid en muziek. De tijd van het festival maakt het daardoor geweldig en je vraagt je af: waarom is het toch niet altijd zo?

Omdat de wereld een trut is. Terroristische aanslagen, drugsoorlogen, xenofobe leiders en de lijst houdt maar niet op. Tijdens een goed festival lijkt dit heel erg ver weg en leef je even in de festivalbubbel. Dat is niet per se naïef, want constant bezig zijn met alles wat kut is kan niet goed zijn voor je mentale gezondheid. Soms moet je gewoon even afstand nemen van de schrale wereld.

De festivalbubbel laadt je op en laat je inzien dat de wereld ook nog mooie dingen heeft. Zo helpen mensen op een festival je graag met het opzetten van je tent (wellicht in ruil voor een biertje), maar zodra je in de echte wereld hulp nodig hebt is iedereen ontzettend druk. Je mag tijdens festivals gewoon gek dansen, of juist helemaal niet dansen en je mag de hele dag in de zon liggen. Niemand kijkt je raar aan, alles kan en alles mag. Ik heb nu al zin om weer in die festivalbubbel te zijn!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.