Theekransje

De opkomst van de Dille & Kamille meisjes

Er is een stille revolutie gaande. Langzaam maar zeker wordt het straatbeeld van menig stad overgenomen door een nieuwe rage, verhuld achter schattige pasteltinten en natuurvriendelijke materialen. Bij tramhaltes, op de fiets, op het station, in de supermarkt… De Dille & Kamille meisjes.

Misschien komt het omdat ik recent verhuisd ben naar een stad waar ook daadwerkelijk een filiaal van deze winkel te vinden is, maar het valt me op dat er een nieuwe trend aan het ontstaan is. Meisjes met tote bags van Dille & Kamille. Tote bags, van die katoenen stoffen schoudertassen, in dit geval dus met het Dille & Kamille logo erop. Het zou kunnen dat ik er eerder niet goed op gelet heb, maar in Leiden zijn ze werkelijk overal te vinden. Ik snap deze trend niet zo. Tote bags heb ik nooit begrepen. Vind ik ze leuk? Jazeker. Goede vervanging voor een plastic tas? Yup. Praktisch? Totaal niet. Ik vind het al een drama om dingen terug te vinden in een rugtas, een tote bag is wat dat betreft nog veel erger. Dit kan echter ook aan mijn slordigheid liggen, dus hey, als jij een tote bag handig vindt dan is dat tof!

Als je één van de liefhebbers bent van tote bags, dan snap ik dat je er één wilt die ook nog eens super cute is. Er zijn zo veel leuke totes, met grappige en originele designs. Zo leuk zelfs dat ik er soms bijna één zou kopen, ondanks het feit dat ik ze totaal niet praktisch vind. Alleen die leuke designs, die zie ik dus bijna niet. Overal waar ik kijk zie ik steeds weer die Dille & Kamille tassen. Je zou er bijna nachtmerries over veel te duur keukengerei van krijgen. Don’t get me wrong, de Dille & Kamille is een prima winkel, maar die tasjes hype… Die snap ik niet.

Al meerdere keren heb ik mezelf af gevraagd wat deze meisjes willen uitstralen met deze tassen. Onafhankelijkheid, natuurbewustheid, zelfbewustheid? Misschien willen ze laten zien dat ze heus niet een arme student zijn, écht niet. Misschien is het wel een geheim teken, een geheime cult. Misschien gaan deze meisjes de wereld aanvallen met kruidenthee en gardes. Of misschien ook niet. Misschien willen ze gewoon graag laten zien hoe hip ze zijn. En dat is prima. Ik heis m’n rugzak wat hoger op en loop verder naar de Action, waar ik mijn cheapo keukenspullen koop als de sukkel die ik ben.

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.