Theekransje

Dingen waar je meningen over moet hebben in 2016

Het jaar is nog maar amper begonnen, maar uiteraard zijn er al genoeg gespreksonderwerpen waar iedereen een stellige mening over lijkt te hebben. Daar moet je natuurlijk aan mee doen, want meningen zijn tof. Over welke onderwerpen moet je nou écht mee kunnen praten? Iedereen heeft ondertussen zijn zegje wel gedaan over de vluchtelingencrisis, en als de mensen in je omgeving nu nog niet door hebben dat zwarte piet veel mensen kwetst dan ligt dat toch echt aan hun empathisch vermogen. Deze discussies kun je, voor je eigen bestwil, dit jaar vervangen door onderwerpen waarmee je geen familie ruzies onketend (hopelijk). Ik geef wat voorbeelden van onderwerpen waar je dit jaar over mee moet kunnen praten.

Wie is de Mol
Deze mening moet je snel vormen, want het seizoen van Wie is de Mol duurt niet zo lang meer. Het is ieder jaar weer leuk om je helemaal in te lezen in complottheoriën die uiteindelijk niet waar blijken te zijn, waarna je je afvraagt waarom je nu alweer zo goedgelovig alle vage ontcijferde geheime codes hebt geloofd. Nu ben je de sukkel van je vriendengroep omdat je op de verkeerde Mol zat. Maar onthou, een mening hebben is belangrijk! Stand up for your beliefs! Trust nobody!

De Amerikaanse presidentsverkiezingen
In Amerika kiezen ze dit jaar een nieuw president, en dat is nogal een dingetje. Helaas kan Brobama niet meer herkozen worden omdat hij al twee termijnen president is geweest, dus er is een nieuwe kandidaat die zich baas van de wereld mag wanen. Je hebt vast wel mee gekregen dat gekkie Trump meedoet. Alleen daarom moet je je eigenlijk al inlezen: dit is namelijk pure entertainment. De Huffington Post heeft er niet voor niets voor gekozen om alle Trump gerelateerde zaken uit te brengen in de nieuwscategorie Entertainment in plaats van Politiek. Lees je snel nog even in, zodat je jouw collega’s alles kunt vertellen over de absurde uitspraken die Trump doet en hoe awesome Bernie Sanders is.

De NS
Iedereen heeft altijd een mening over de NS, dus voel je ook in 2016 vrij om lekker te klagen over de treinen. Ook als er niks te klagen valt, gewoon iets verzinnen joh!

Adele
Man, als je iemand overal hoort is het Adele wel. ‘Hello’ wordt kapot gedraaid op de radio en haar snel uitverkochte optredens zijn uitgebreid besproken in het nieuws. Maar zoals zo vaak het geval is met muziek, hebben mensen hier sterke meningen over. Je vindt het geweldig of je vindt het niks. Maar wat je er ook van vindt, deel je mening over Adele vooral in mooie uithalen, met emotie in je stem. Tipje van Theekransje: je mening maakt pas echt indruk als je langzaam begint met je uitleg en het opbouwt tot een bombastisch geheel!

De HOME decoratie van de Action
Een heel belangrijk punt van discussie dit jaar: zijn die letters die HOME spellen - terug te vinden in vele huishoudens in Nederland - nou mooi of niet? Grapje natuurlijk, deze dingen zijn gewoon super suf. Daar zijn we het allemaal over eens. Met je Leen Bakker huis.

Het Songfestival
Weer zo’n heerlijk onderwerp waar je elk jaar los over mag: het Songfestival! Eén keer per jaar is het totaal acceptabel om je te laten verleiden tot lichtelijk bevooroordeelde en gestereotypeerde meningen over landen en hun liedjes. Ons land wordt dit jaar vertegenwoordigd door Douwe Bob, en om echt goed mee te kunnen praten met de kenners is het daarom verstandig je even goed in te lezen. Wist jij bijvoorbeeld dat Douwe Bob is opgegroeid in Amsterdam en niet, zoals ik dacht, in Friesland? Nee? Nu wel! Uiteraard moet je hier vervolgens dan een mening over hebben, want dat is tof. Ook een interessante casus: is het Songfestival geen verspilling van onze belasting centjes? Geloof me, dit is echt een top onderwerp voor feestjes.

Genoeg onderwerpen om over te discussiëren lijkt me. En het is nog maar februari! Wie weet wat de rest van het jaar nog aan pareltjes gaat brengen. Voor nu: lees je in, vorm meningen en brand los!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.