Theekransje

Doe hip en verstuur post!

Vroegâh stuurde je een kaartje als iemand jarig was en een ansichtkaart vanaf je vakantieadres om de thuisblijvers jaloers te maken. Nu leven we in een digitale wereld, waar je elkaar feliciteert via Facebook, een appje stuurt bij een belangrijke gebeurtenis en elkaar internationaal via Skype spreekt. En laat ik voorop stellen: daar is helemaal niets mis mee! De wereld verandert en nieuwe technologische ontwikkelingen horen daar bij. Alleen maar mooi!

Alleen moet ik wel toegeven, het krijgen van een kaartje was echt wel heel leuk. Ik werd er zelf altijd heel nieuwsgierig van, want wie heeft er aan mij gedacht en al die moeite gedaan om ervoor te zorgen dat de postbode bij mijn huis moest stoppen? Het is namelijk nog best een gedoe om een kaartje te versturen. Een mooie kaart uitzoeken, een leuke tekst verzinnen, een heel pakket postzegels kopen en dan op naar die ene brievenbus in de buurt die heel ver weg staat. Al met al kost het dus wat tijd, geld en moeite. Maar als het eenmaal is gelukt, dan maak je wel iemand ontzettend blij!

Zo stuurde ik de afgelopen tijd post naar familie en vrienden, om wat handgeschreven liefde door te geven. En wow, wat een liefde kreeg ik terug! Iedereen was ontzettend verbaasd, maar enorm blij dat ze weer eens post hadden gekregen. Alle ontvangers van de kaarten hebben deze een goed zichtbare plek in hun huis gegeven, zodat ze er nog vaak naar kunnen kijken. Dat is echt zo lief om te horen!

Ik zal nog wel via de digitale wegen blijven communiceren, want een berichtje via Whatsapp gaat een stuk sneller dan via een postduif. Daarbij ben ik ook te vergeetachtig om te herinneren dat ik op tijd een kaartje moet posten, wil deze aankomen op de verjaardag van die persoon. Daar hou ik toch wel Facebook voor. Maar ondanks de moeite die het kost, ga ik ook zeker vaker weer op de ouderwetse toer. En mocht ik geen zin hebben om naar de winkel te lopen, kan er gelukkig ook digitaal een kaart worden besteld. Zo hebben we toch maar mooi het beste van twee werelden!

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?