Theekransje

Doei Leiden

Leiden, een stadje in Zuid-Holland. Kleiner dan mijn geboorteplaats Amersfoort, maar minstens even mooi. De geboortestad van Rembrandt, Armin van Buuren en natuurlijk Rubberen Robbie! De stad van de oudste Nederlandse universiteit, stadspoorten, mooiste grachtengordel en vele musea. Ik heb er jaren met plezier gestudeerd, gewoond en gefeest.

Leiden heeft iets gemoedelijks, en dorpelijks. Je fietst nooit langer dan 15 minuten om bij je bestemming te arriveren en je komt altijd wel een bekend gezicht tegen. Ook al is het je pizzabezorger, docent of je favoriete barvrouw. Dat is de charme van Leiden en tegelijkertijd gilde ik naar meer anonimiteit. Daarom ben ik verhuisd naar een plek die slechts op een treinritje van 10 minuten afstand ligt: Den Haag, de grote politieke stad met betere restaurants, comfortabelere bioscopen en fatsoenlijke winkels.

Toch zal ik de grachten missen. De feestjes ook. Maar de vervelende kinderkopjes uit de binnenstad dan weer niet. Zoals Barry Badpak ook mooi zong in Kamelenteen, Van Leiden tot Lloret de Mar, je bent een stad om nooit te vergeten.

Leiden, je bent 4 jaar lang fantastisch geweest en tot 3 (eigenlijk 2, want dan is er een betere #fissa) oktober, schatje!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.