Theekransje

Een café vol met katten

Wij van Theekransje houden van thee en kletsen over geile baarden, mensenrechten en American Horror Story. Oke, ik heb het alleen over American Horror Story terwijl de rest mij aankijkt alsof ik Hannibal himself ben. Maar dit terzijde, thee drinken en kletsen doen wij het liefst gecombineerd, maar we dachten het eens naar een hoger, spiritueler niveau te tillen. Daarom gingen we naar het Kattencafé Kopjes want een kat is onze groepspatronus.

Zo’n kattencafé is dus eigenlijk een heel slim idee, want diverse onderzoeken hebben aangetoond dat katten gelukkig maken. In de vorm van kattenfilmpjes en raamkatten, maar natuurlijk ook aaien van deze lieve haarballen. Als je ergens gelukkig van wordt wil je meer, meer en nog meer. Dus ga je vaker naar een kattencafé en hebben de poezebeesten weer benen waar ze in kunnen haken. Of je schaft zelf zeven mormeltjes aan en wordt een crazy cat lady. #lifegoals

Helaas hebben we allen (nog) niet de woonplek om dit te verwezenlijken, daarom zochten we dit geluk op in de hoofdstad. Zoveel verwachtingen en hoop, is dit uitgekomen? Kopjes is een heel lief, schattig hipster plekje inclusief foute poezenbeeldjes. Verwacht geen exotische poesjes, maar wel kleine opdondertjes en majestueuze panters. Ze komen allemaal uit het asiel en hebben een eigen uniek verhaal. Het is fijn om te zien dat deze dieren hier een nieuwe kans krijgen. Hopelijk zien meer mensen dat asielkitties ook leuk zijn om in huis te nemen.

Eigenlijk doe je in een kattencafé hetzelfde wat je normaal doet in een café. Je drinkt theetjes, eet een goddelijk taartje en kletst over de belangrijke zaken van het leven. Het verschil is dat er ondertussen katjes rondhuppelen of slaapt er een naast je. Je aait een beestje en gaat even naar de human litterbox. Een favoriete kat kiezen is moeilijk, alsof je moet kiezen wie je favoriete kind is. Gelukkig hoef je niet te kiezen en kan je altijd terugkomen, wel even van te voren reserveren.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.