Theekransje

Een cv voor je dagelijkse leven

Solliciteren is niets meer dan zelf-promotie: sterke kanten benadrukken en zwakke kanten vooral niet te veel in de kijker spelen. Je wilt overkomen als aardig, een harde werker, spontaan… En je probeert indruk te maken met je ‘skills’. Maar wat jammer is, is dat je de echte skills die je gebruikt in het dagelijks leven vaak niet kan benoemen. Laten we eerlijk zijn, je real life skills zijn veel interessanter dan je Excel cursus of je middelmatige vaardigheid in de Duitse taal. Wat als je cv vol zou staan met dingen die je in je vrije tijd goed kan? Ik heb in ieder geval een aantal skills waar ik best trots op ben en die ik niet op mijn cv kan zetten. Daarom deel ik ze graag met jullie.

Het accuraat skippen van het Game of Thrones into
Don’t get me wrong, ik vind het intro van Game of Thrones heel mooi gemaakt, maar hij duurt zó lang. Ik wil niet bijna drie minuten wachten tot de serie begint, ik wil gelijk bloed en verraad zien enzo! Door de jaren heen ben ik daardoor heel goed geworden in het precies goed timen van mijn skip zodat ik nét het hele intro mis, maar niets mis van de eerste scène.

Mee rappen/zingen met m'n favo liedjes
Ik heb niet zo veel zangtalent, en rappen kan ik al helemaal niet. Maar ik doe het stiekem toch. Wel thuis, als niemand het kan horen. En ik moet toegeven, ik ben best een beetje trots op het feit dat ik bijvoorbeeld "You Fucking Did It" van Jason Mraz mee kan rappen, of "4 Chords" van Axis of Awesome mee kan zingen en de volgorde kan onthouden. De nieuwe Sia zal ik nooit worden, maar daar heb ik me al bij neergelegd.

Series marathonnen
Hardlopen? Pff, nee joh. Het is veel indrukwekkender om in één weekend een heel seizoen van een nieuwe serie er doorheen te knallen! Dat vergt ook discipline hoor!

Creatief vaat stapelen
Ik hou niet van afwassen. In mijn top hatelijke huishoudelijke klusjes staat deze steevast op nummer één. Ik kan niet goed verklaren waarom, maar ik hou er niet van. Misschien omdat er geen einde aan komt. Je maakt altijd gelijk weer iets vies. Doordat ik afwassen altijd probeer uit te stellen, ben ik heel goed geworden in het creatief stapelen van vieze borden, schaaltjes en mokken. Zolang ik nog ruimte op m'n keukenblad heb hoef ik nog láng niet af te wassen!

Niet boos worden op mensen in het openbare leven
Serieus, dit is een skill die toch zeker wat erkenning verdient. Mensen kunnen in de grote boze wereld namelijk vreselijk irritant zijn. Ik vind het best een vermelding waard dat ik niet schreeuw naar iemand als ze weer eens stilstaan voor een ov-poortje, of hun fiets omgooien om tóch af te slaan en mij daarmee bijna omver rijden. Gelukkig heb ik het tot nu toe volgehouden om geen ruzies te beginnen. Goed voor m'n karma.

Niet alle M&M's opeten voor de film begint
Wie wel eens naar de bioscoop gaat kent het wel: je moet met net gekocht eten nog vijftien minuten naar reclame en trailers kijken en proberen om niet gelijk alle popcorn naar binnen te proppen. Als je eenmaal met die bak op schoot zit... Nu eet ik nooit popcorn, maar meestal M&M's. Wat misschien nog wel erger is, want die zak is nog kleiner. The struggle is real! Meestal slaag ik er in om ze niet allemaal op te eten voor de film ook echt begonnen is. Meestal.

Zoals je ziet ben ik behoorlijk bedreven in nutteloze dingen. Deze dingen kan ik niet op mijn cv zetten, maar ze maken het leven wel een stukje makkelijker en leuker!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.