Theekransje

Een geheime ode aan Rotterdam

Eigenlijk was ik altijd meer een Amsterdammeisje, maar Rotterdam lijkt steeds leuker te worden. De eeuwige voetbalbattle boeit mij eigenlijk helemaal niet. Maar waar Amsterdam altijd hetzelfde blijft, behalve dat de grachtenpanden steeds iets schever staat en de palen verder inzakken, is Rotterdam veel dynamischer en spannender.

In Rotterdam, maar ik noem het #gangsta Roffa, is het zoeken naar die ene toffe plek waar je niet het idee hebt dat je verdwaald bent tussen wolkenkrabbers en andere lelijkheid. Het is een soort jungle waar je op zoek bent naar die zeldzame steen #poëtisch.

Eén van de dingen die niet te missen was de afgelopen tijd, is De Trap. Een gigantische trap naast het moderne centrale station die na een korte, maar heftige, beklimming je naar boven brengt. Op het dak van het Groot Handelsgebouw heb je uitzicht over heel de stad, zie je Den Haag liggen (wat eigenlijk de leukste stad is van het land) en kan je goed chillen op de vele bankjes. Dat is een culturele activiteit verbinden met een nieuw publiek, en dat kan Rotterdam heel goed.

Zo waren zij de eerste met de inmiddels welbekende Swan Market. In de winter verplaatsten ze deze naar binnen in het cultureel erfgoed van de oude Van Nelle-fabriek. Kijk ook eens naar die bar in een oud, verlaten zwembad. Allemaal heel tof dus om zo met je stad om te gaan.

Wat wel lastiger te vinden is een gezellig plekje tussen dus al die wolkenkrabbers. Kijk, het is appels met peren vergelijken maar elk hoekje in Damsko is fotowaardig en een potentiële nieuwe hotspot. Maar toch vind ik Rotterdam steeds leuker worden voor een leuk, gezellig daagje. Het is natuurlijk niet voor niets dat Lonely Planet deze stad ook opeens heel hoog prijst. Het valt niet meer te ontkennen dat Rotterdam die zeldzame steen is waar we allemaal stiekem naar zoeken.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.