Theekransje

Een jaar na de Pokémon rage

Pokémon Go bestaat sinds 6 juli een jaar en, jawel, is nog steeds alive and kicking. Al zal het spel nooit meer de betrokkenheid krijgen die ze ooit hadden, spelen nog gerust miljoenen mensen het op de wereld. Waarvan ik er één van ben. Met dit prachtige jubileum wil ik toch even stilstaan wat ik persoonlijk heb bereikt met dit spel.

Op 9 juli 2016 downloadde ik Pokémon Go en was het alsof ik weer het 8-jarige meisje was met de droom om Pokémon trainer te worden. Een jaar later heb ik toch maar mooi 19.504 Pokémon gevangen en zo’n 1.364 kilometer gelopen. Ik herhaal: 1.364 kilometer! Dat is dus van Amersfoort naar Marseille lopen! Voor mensen die mij misschien niet irl kennen, ik pakte zo nog een bus, omdat ik geen 5 minuten wilde lopen. Momenteel loop ik zo 10 kilometer op een dag, omdat ik er zin in heb en er Pokémon zijn om te vangen. Dit spel heeft van deze luiwammes zomaar een wandelaar gemaakt. Dat is toch wel iets bijzonders, want daarmee heeft een simpel smartphone spelletje dus mijn gedrag verandert.

Misschien hecht ik ook veel waarde aan Pokémon Go, omdat het in een periode in mijn leven uit kwam dat het niet zo goed ging. Na een moeizaam half jaar overleed mijn opa afgelopen zomer. Pokémon Go was voor mij een erg welkome afleiding. Samen met familie en vrienden erop uit gaan en Pokémon vangen en ontdekken is een kostbare herinnering. Pokémon Go heeft me ook geholpen m’n huis uit te komen in een tijd waarin ik daar allerminst behoefte aan had. Maar ik moest en zou toch wel die Dragonair om de hoek vangen.

Zelf zit Pokémon Go ook niet stil. Ze hebben net het nieuwe gym-systeem geïntroduceerd (een zeer welkome verbetering), Pokémon Go Fest wordt georganiseerd in Chicago op 22 juli en er zijn overal Pikachu’s met Ash’s zijn beroemde pet te vangen. Ook wordt er in Nederland een Safari Zone evenement georganiseerd in gangster town Amstelveen (vraag me niet waarom hier in godsnaam). Momenteel zijn er zo’n 2500 mensen van plan naar toe te gaan en 2000 zijn geïnteresseerd. Dat is toch niet niks voor een app “waar de rage voorbij zou zijn”. Ook gaan er geruchten dat tijdens Pokémon Go Fest in Chicago ein-de-lijk de eerste Legendary Pokémon losgelaten zullen worden in het spel. Verder zijn er plannen om de Squirtle squad in het spel te vinden. Zin in!

Kortom, Pokémon Go leeft duidelijk nog! Er zijn ook genoeg plannen in de toekomst om de spelers betrokken te houden. Jullie kunnen mij sowieso gaan vinden in hipstad Amstelveen tijdens het Safari Zone event!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.