Theekransje

Een ode aan de geit

Waar het mopshondje en de alpaca allang weer passé zijn, is de geit in opkomst. Terug naar de basis op het oer-Hollandse platteland met het boerenleven en zonder toeristen die de Randstad langzaam maar zeker overnemen. De Nederlandse hipster heeft hier duidelijk behoefte aan en daardoor is de geit populairder dan ooit.

Ik ben zo'n geitenliefhebber, maar ik vind mopshondjes en alpaca's ook nog zeer vermakelijk. Maar elke keer als ik een geit zie wil ik spontaan in zingen uitbarsten: "Geiten zijn okay, olé olé!" Een gek, snurkend worstje of een veredelde lama roept dit niet in mij op en daarom schrijf ik een ode aan de geit, olé olé.

De Chinezen wisten allang dat geiten fucking vet zijn, want het heeft een plek in de Chinese dierenriem en een overrated dolfijn niet. Fun fact: Prins Pils is een geit, dat had je altijd al willen weten. Terug naar de horoscoop van de geit. Geiten zijn alles wat jij wilt zijn: creatief, artistiek begaafd, hartstochtelijk en oprecht. Ze kunnen niet zo goed tegen stress, maar daarvoor kunnen ze lekker op een hooitje knabbelen. Bèh! Een geit is romantisch, erotisch en houden van beminnen. Weten we nu gelijk het geheim waarom Maxima bij Prins Pils blijft, want hij kan goed ketsen bij kaarslicht.

De Grieken hadden ook door dat geiten fucking geil zijn en in hun fascinerende mythologie hebben ze de god Pan. Hij was de god van natuur en het dierlijke instinct, want overal moet natuurlijk een god voor zijn. Pan was half mens en half geit en daardoor de populairste Griekse god. Wie houdt er nou niet van geiten? Die Grieken waren al hipster voor de Nederlandse hipster. Pan hield van seks, veel seks. Christenen houden blijkbaar niet zoveel van seks en geiten, want rond het jaar 300 startte ze een haatcampagne tegen Pan. Dit was zeer succesvol, waardoor sinds de middeleeuwen de duivel net zo wordt afgebeeld als die halve geitengod die ontzettend geil was.

Taalkundig gezien zijn geiten ook nog eens awesome. Mijn favoriete geitenspreekwoord is: “Ik moet even de geit verzetten” en dit betekent in Vlaanderen: Ik ga buiten even plassen. Ontzettend geitig! Maar, vooruit met die geit, dit is eigenlijk niet zo interessant.

Geiten hebben niet alleen prominente plek in astrologie en mythologie, maar vooral in de kinderboerderij! Of de geitenboerderij. Dat is mijn favoriete soort geit. Deze kan je knuffelen, waardoor er endorfine vrij komt en daarvan wordt je ontzettend blij van. En ga je zingen: geiten zijn okay, olé olé! Soms kan je ze voeren of een melkflesje geven. Dan zie je die blije geit met zijn vier magen en kan je alleen maar denken met je domme grijns: geiten zijn genialer dan Einstein, ondanks dat ze soms flauw vallen als ze schrikken. Het zijn tenslotte ook maar geiten.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.