Theekransje

Een ode aan de zomer van 2016

Er lijkt geen einde te komen aan de zomer van 2016. Ondertussen is het al herfst, maar de avondbiertjes op het dakterras en met zonder jas naar buiten lijken eerder de regel dan de uitzondering. Als ik muzikaal was had ik een zomerhit geschreven, maar misschien wordt er in 2032 wel een lied over de Summer of ‘16 gezongen. Net zoals de Summer van ‘69 die een hit werd in 1985. Gelukkig kan ik enigszins leuke stukjes schrijven, dus hierbij: een ode aan deze zomer.

Sportiviteit in alle vormen
De droom van iedere millennial kwam uit: Pokémon in het wild vangen met Pokémon GO. Dit resulteerde in de wandelschoenen onder het stof vandaan halen en spierpijn/blaren creëren om ze allemaal te vangen. Ik heb ook enige dagen versleten op Kijkduin, waar ik wat leerde over bunkers in de Tweede Wereldoorlog, maar vooral veel Pokémon ving #deleven. Ik vond mezelf al heel sportief door al dat gewandel, maar de Olympische (én Paralympische) Spelen in Rio de Janeiro droegen daar eigenlijk niet aan bij. Ik keek het namelijk niet, maar Nederland schijnt het best wel goed te hebben gedaan. Je zou bijna vergeten dat we deze zomer niet meededen aan het EK.

Vrijheid, blijheid
Genoeg te vieren deze zomer. Hillary Clinton die de eerste vrouwelijke presidentskandidaat ooit werd! Een nieuw seizoen van Oh Oh Cherso werd aangekondigd! Stilgeboren baby’s mogen nu eindelijk geregistreerd worden. Maar het mooiste was nog wel Jan Versteegh en Tim Hofman op de cover van L’Homo. Dit vierde ik allemaal op festivals met de handjes in de lucht. Wat me daar opviel waren de vele chokers, patches en Nike Air Max’s. Het leek wel een zomer uit de jaren 90, maar nu werd er af en toe een dab tussendoor gegaan.

Niet alleen maar fun
Deze zomer was het niet alleen maar vrijheid en blijheid. Ik weet niet eens waar te beginnen en sowieso ga ik iets vergeten. Een aardbeving in Italië, Noord-Korea dat verder experimenteert met raketten, een mislukte staatsgreep in Turkije en de aanslag op de gay bar in Orlando. Deze zomer geeft genoeg stof om na te denken over wat er allemaal is gebeurd. Daarom juig ik initiatieven als Ieder1 alleen maar aan, hoewel er natuurlijk controverse omheen is, zoals bij veel linkse hobby's. Maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat we samen sterker zijn.

Nerds are taking over
Deze zomer schafte ik een Pathé-pas aan. Hoe moet ik anders de warme zomerdagen overleven met een zonneallergie? De eerste film waar ik heen ging was Suicide Squad. Man, wat was dat jammer van mijn pas en de tijd die ik er niet voor terugkrijg. Helaas dachten niet meer mensen zo over deze film, want op Comic Con Amsterdam waren er iets teveel Harley Quinns. Mijn ogen kregen nooit even rust, want in elk hoekje zat wel een roze of blauwe pluk haar in mijn gezichtsbeeld. Comic Con Amsterdam was verder wel geweldig leuk. Ik ging op de foto met mijn adoptie-opa en kocht teveel shit.

Ondanks alles was de zomer van 2016 één om niet snel te vergeten. Ik kan niet wachten op de zomer van 2017, maar voor nu graag nog even de warme vestjes, warme chocomelk met slagroom (en rum) en pepernoten vreten in de aankomende herfst.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.