Theekransje

Een ode aan Floortje

Floortje Dessing is een geweldige vrouw. Hier is niet om heen te draaien. Ik strooi niet graag met termen als powervrouw, topwijf of wereldchick, dus dat doe ik nu ook niet. Floortje is echter zo’n toppertje dat ik een korte ode aan haar schrijf.

Vroeger wilde ik namelijk graag de nieuwe Dessing worden. Mijn achternaam bekt namelijk ook wel lekker op televisie en ik houd van reizen. Je zou dan denken dat één plus één natuurlijk twee is. Ik ben alleen zo awkward als een pinguïn, dus die carrière zat er helaas niet in. Maar toch vind ik dat iedereen een beetje zoals Floortje zou moeten zijn.

Stoer
Haar programma’s worden door miljoenen mensen bekeken, echter komt ze altijd heel oprecht en puur over. Ze durft zichzelf te laten zien voor een groot publiek en dat is natuurlijk hartstikke stoer. Ze durft zichzelf ook emotioneel op te stellen en zelfs te huilen voor de camera. Als we allemaal iets stoerder zijn dan durven we gewoon om loonsverhoging te vragen en terug te fluiten naar die stomme bouwvakker.

Bewust
Floortje maakt niet alleen gave programma’s, maar heeft ook winkels waar uitsluitend duurzame, fairtrade producten worden verkocht. Hartstikke bewust dus. Ze is niet een volgster en doet hip zoals het de laatste jaren hoort, nee ze begon er in 2006 al mee. Hiermee vind ik haar een pionier! Laten we meer zoals Floortje zijn en doen waar we compleet achter staan. Hup, handen uit de mouwen!

Lief
Ik was als een echte fangirl en student natuurlijk aanwezig bij de opnames van College Tour. Haar ouders zaten ook in de zaal, en dit was zo ontzettend lief. Ze zwaaide naar hen, maar ook toen de opnames klaar waren liep ze gelijk naar haar ouders toe om ze te knuffelen en te bedanken. Ze verliest zichzelf niet in de faam en blijft ontzettend lief. De kwaliteit die we hieruit kunnen meenemen is natuurlijk dat we onze dierbaren niet uit het oog moeten laten. Koop eens een bloemetje voor je oma, ga langs bij die vriend voor een bakkie pleur en Skype met die backpackende vriendin.

Floortje is natuurlijk meer dan deze termen en we kunnen nog zoveel meer van haar leren. Ik kijk daarom uit naar de volgende 20 jaar televisie die ze gaat maken!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.