Theekransje

Een ode aan Joe Biden

Met de komst van Trump verliezen we niet alleen de Obama’s, maar ook de epische vice-president Joe Biden. Dit is een enorm gemis. En omdat Joe Biden net zo veel van ijs houdt als ons (als het niet meer is), verdient hij dubbel en dwars een ode.

Tragedies
Joe Biden heeft geen makkelijk leven gehad. Hij verloor zijn eerste vrouw en dochtertje in een auto-ongeluk. Zijn twee zoons overleefden het wel, maar zoon Beau was ook geen lang leven gegund. Hij overleed in 2015 aan kanker. Desondanks komt Joe altijd goedlachs over en is hij dus absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Sterker nog, Joe Biden heeft in 2016 een grootschalig kanker onderzoeksinitiatief gelanceerd, naar aanleiding van het overlijden van zijn zoon.

Inspiratie
Joe schreef de Violence Against Women Act in 1990 omdat huiselijk geweld tegen vrouwen enorm veel voorkwam. Sinds de wet in 1994 aangenomen werd, is het huiselijk geweld gedaald en is Joe zich gaan richten op seksueel geweld op universiteiten onder het initiatief “It’s On Us”. Hij bezocht universiteiten om mensen te behoeden voor seksueel misbruik en geweld. Joe zette zich ook in om duidelijk te maken dat seksueel misbruik niet iets is wat alleen vrouwen overkomt en dat mannen hier ook slachtoffer van kunnen zijn.

Verder is het Joe absoluut niet om het geld te doen. Hij is naar eigen zeggen “de armste man in het Congres,” en hoewel dat niet wil zeggen dat hij op een houtje moet bijten, is het toch noemenswaardig. Hij haalt geen miljoenen binnen zoals veel hooggeplaatste politici dat wel doen. Toen zoon Beau ziek werd, bood President Obama daarom aan om te helpen met het betalen van de medische kosten.

Catch-phrase
Er is één woord dat altijd terugkomt bij Joe, namelijk Malarkey. De beste vertaling van dit woord is “lariekoek,” maar malarkey klinkt toch leuker. Vooral als Joe het zegt, over alles van Donald Trumps bewering dat hij de middenstanders begrijpt tot de NRA die zich weer eens bemoeit met zaken waar ze zich beter buiten kunnen houden. Waarschijnlijk heeft hij allemaal briefjes verspreid in het Witte Huis waar zijn catch-phrase opstaat, zodat Trump en Mike Pence constant eraan herinnerd worden wat hij nou eigenlijk van ze vindt.

Passies
Joe houdt van ijsjes. Joe houdt van Ray-Bans. En in combinatie is Joe niet te stoppen. De aviator Ray-Bans draagt Joe al sinds hij jong was en hij beweert dat ze terug in de mode komen. Thuis zal Joe een extra vriezer hebben staan waar hij luxe ijs-smaken bewaart voor speciale gelegenheden, zoals een aflevering Parks and Recreation (waar hij een gastrol in speelde als Leslie Knope’s celebrity crush) of het toekijken van het einde van de wereld onder President Trump. IJs zal misschien niet de wereld redden, maar het verzacht de pijn aanzienlijk. En de Ray-Bans beschermen de ogen in ieder geval tegen het hellevuur dat de aarde gaat opslokken.

Joe, verlies alsjeblieft nooit je gevoel voor humor en yolo kijk op het leven. Hopelijk kun jij ons in de komende jaren nog steeds aan het lachen maken en inspireren. Wie weet kan je je eigen ijssmaak uitbrengen. We heffen een ijshoorntje in je eer Joe!

Author image
Student Gender Studies. Hashtag-misbruiker. Ik heb een zwak voor genetisch gemanipuleerde supersoldaten of anderszins onbereikbare figuren. Expert in Chris Evans' baard, social justice, en Sharknado.