Theekransje

Een ode aan Michelle Obama

Een week geleden heeft Amerika niet alleen één van de coolste presidenten moeten uitzwaaien, maar hebben de Amerikanen ook gedag moeten zeggen tegen de meest fantastische First Lady: Michelle Obama. Het verdriet is groot. Michelle was een ware inspiratie voor iedereen, dus verdient ook zij een ode.

Educatie
Michelle maakt van educatie haar platform en wilde kinderen onderwijzen. Zo heeft zij het “Let’s Move” initiatief gelanceerd, om kinderen meer te laten bewegen. Ook heeft ze de traditionele voedselpiramide vernieuwd om kinderen te leren hoe een gebalanceerde maaltijd eruit ziet. Om jongeren te stimuleren om te gaan studeren heeft ze zelf dit nummer opgenomen met CollegeHumor. Michelle geeft duidelijk om de jeugd van Amerika en heeft er alles aan gedaan om ze gezond te laten opgroeien met inspirerende initiatieven. Zelfs als er een woordgrap voor nodig is.De coolste First Lady
Net als Barack heeft Michelle ook een geweldig gevoel voor humor en neemt ze zichzelf niet te serieus. Zo deed ze mee aan een video over de evolutie van dansjes die je moeder doet, en dat rockte ze duidelijk. Ook maakte ze een verschijning bij mijn favoriete serie Parks and Recreation en daagde ze Ellen DeGeneres uit om te dansen op Uptown Funk. Als klap op de vuurpijl deed ze mee aan Carpool Karaoke en wist ze het nummer Get Ya Freak On van Missy Elliot volledig mee te zingen.

Inspiratie
Michelle is acht jaar lang een inspiratie geweest voor meisjes en vrouwen over de hele wereld. Zo drong ze aan om opleiding boven relaties te zetten. In haar woorden: “Als ik me zorgen maakte over wie mij leuk vond en of ik er goed uit zag dan was ik niet getrouwd met de president van de Verenigde Staten”. Ze organiseerde ook The United State of Women, een conventie voor gendergelijkheid, bij het Witte Huis en zette het “Let Girls Learn” initiatief op waar ze meisjes over de hele wereld stimuleren om een kwalitatieve educatie te krijgen. De realiteit van Afro-Amerikaans zijn in Amerika heeft ze nooit ontkent en ze stimuleert iedereen, ondanks de vooroordelen, om door te blijven gaan.

We waren allemaal enorme bofkonten met Michelle als First Lady. Hopelijk zien we haar epische dance moves snel weer terug. Michelle, ik hoop je in 2020 weer te zien! #michelleobama2020

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.