Theekransje

Een recensie van 2017

Dit is alweer de derde keer dat ik een recensie schrijf over een jaar. Waar ik vorig jaar nog hoopte op een beter jaar, werd het al snel duidelijk dat 2k17 een soort digitale dodenmars zou worden. Gelukkig is er nog steeds thee en veel alcohol.

Terugblik op Theekransje
Het was me weer een jaartje met deze drie toffe meiden (ik ben uiteraard zelf ook een toffe meid). Zo vierden we dit jaar onze tweejarige jubileum. Vlogen we onder andere naar Amerika, Israel én Palestina en Albanië en rotte Britt eindelijk op naar haar eigen land: Britt(annië). Esther heeft nog steeds niet haar 196 boeken gelezen, maar Sietske heeft opeens wel levende planten. De wonderen zijn de wereld nog niet uit! We hadden ook nog een #hila stukje over bananen geschreven door Erik.

Politiek gepraat
Helaas was niet alles hilarisch. Zo werd Trump toch echt beëdigd als de nieuwe president van Amerika en weten we nog steeds niet wat covfefe betekent. American Horror Story ging dit jaar zelfs over de nieuwe POTUS. Gelukkig hebben we nog wel de prachtige ode’s aan Michelle, Barack en Joe. In Nederland deden we het niet echt veel beter. Mark Rutte is opnieuw de minister president -zucht-. Lichtpuntje, GroenLinks steeg wel 10 zetels! Trouwens opeens werd het same sex huwelijk in landen legaal waarvan ik dacht dat het al jaren van kracht was. Ik kijk naar jullie, Duitsland en Australië. We hebben nog steeds een lange weg te gaan in de wereld, ook in Nederland!

Door de leidende sinaasappel kwam wel de Woman’s March tot stand en dat was geweldig! Ik denk dat elke vrouw op de wereld hierdoor een beetje meer rechtop van ging staan. Een ervaring die ik nooit had willen missen, hoe ik mijn tijd ook indeelde die dag. Later in het jaar werd #metoo ook ontzettend groot. Al die verhalen die nog steeds aan het licht komen, mijn hart brak in 1001 stukjes. Zo ook hoe er werd gehandeld door de politie tijdens de snelwegblokkade in Dokkum tijdens de intocht van Sinterklaas. Mocht je de hoop in de mensheid hebben verloren, begin bij jezelf om het terug te vinden en doe iets kleins!

Professioneel bankhangen
Dacht je dat Netflix niet nog groter kon worden in 2017? Dan had je het flink mis. Dit jaar waren er hits zoals The Crown, 13 Reasons Why en Stranger Things #2! Andere pareltjes waren American Gods, Big Little Lies, Twin Peaks en uiteraard The Handmaid's Tale. Ik en Britt keken ook steevast Expeditie Robinson terug. Zoveel complotten en drama dit jaar, helaas wel weinig Lil’ Kleine. Kortom, we hebben ons weer vele weekenden vermaakt op de bank.

In de bioscoopstoel keken we met name Wonder Woman! Gal Gadot speelt deze rol fenomenaal en wat is het heerlijk om vrouwen eens kickass te zien zijn. Want we zijn ook gewoon kickass. Nog steeds jammer dat het DC is. Daarom keken we ook meerdere malen Guardians of The Galaxy #2 en zongen we nog wekenlang Days in The Sun van Beauty & The Beast.

#etenislekker
Mocht je het nieuwe jaar nog met een knaller willen afsluiten en alles willen vergeten raden we allen van Theekransje dit Afghaanse restaurant aan in Den Bosch. Neem dan zeker een extra bolletje pistache-ijs. We zien de bedank-tweet graag tegemoet. Anders Shanghai Bistro in Amsterdam of Mare Nostrum in Saranda (ja, moet je wel even vliegen dus). In 2017 was het eten misschien wel lekkerder dan vorig jaar, dat kan alleen maar goede dingen betekenen voor 2018!

PS. Speciaal voor ons Britt: FEYENOORD WERD KAMPIOEN!!11!!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.