Theekransje

Een verrijking voor je vagina

Als je voor drie maanden in het buitenland woont, wil je uiteraard meer te weten komen over de lokale cultuur en de daarbij behorende gebruiken. Jij niet? Ik dus wel, want zo rol ik. Daarom dompelde ik mijzelf letterlijk in de schoonheidsgewoonten van de Indonesische vrouw. Hoewel ik Indisch mag zijn, weet ik helaas niet meer dan dat Nivea-creme overal tegen helpt volgens eeuwenoude Indonesische wijsheden.

Hoewel affectie naar elkaar tonen, handje vasthouden of het woord seks zeggen al hartstikke taboe is (blote onderbenen worden hier trouwens ook geblurd op de televisie), zijn de vagina spa’s niet weg te denken uit het maandelijkse ritueel. Deze worden V-spa genoemd. Vagina is uiteraard een woord wat ook een taboe is.

Redenen waarom je minstens één V-spa moet hebben gehad in je leven:

  1. Gwyneth Paltrow is fan, en alles wat celebs doen moet de normale burger ook doen.
  2. Je vagina verdient ook aandacht, want die heeft veel stress van al je sociale verplichtingen. Elke maand je bloeddonatie verliezen is ook niet fijn.
  3. Het zou allemaal strakker worden, en daar houden mannen van. En vrouwen doen natuurlijk alles om te zorgen dat hun mannetje betere seks heeft. Dôh. Anders gaan mannen vreemd en heb jij gonorroe, of ben je stiefmoeder.
  4. Inburgeren in de lokale cultuur van je vakantieland. In Azië is het intens populair, net als in Amerika (reden 1 is waarom).
  5. Het verhaal, de ervaring en de grap doet het op feestjes, zowel een studentensoosfeestje als een 30-jaar-getrouwd-feestje van je verschrikkelijke schoonouders.
  6. Als een ware zweefteef moet je vagina ook verrijkt worden met stoom en meditatie.

Ik had dus een hoop verwachtingen. Daar ging ik dan, voornamelijk omdat het onderdeel was van de vier uur durende behandeling. Stel je voor dat je zit op de stenen die zorgen dat een sauna heet is voor dertig hele lange minuten. Daarbij nog een blauw omhulsel dat om heel je lichaam zit, behalve je hoofd. Het zal er vast hebben uitgezien alsof een teletubbie heeft gesekst met koekiemonster en ik hun liefdesbaby was. Het enige wat ik kon denken: het is heet, ik wil eruit. Het mevrouwtje garandeerde mij dat het steeds nog maar vijf minuten was, voor dertig minuten lang. Ik weet nu hoe Lucifer’s kolen in de hel voelen. Kortom; ik voel totaal mij niet verrijkt in mijn intieme delen, wel dat ik dit nooit meer doe.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.