Theekransje

Help, ik ga emigreren!

In november ga ik verhuizen naar Londen. Wie dit blog al langer volgt weet dat ik hou van deze stad, dus dit is natuurlijk een droom die uitkomt! Ik ben dan ook onwijs enthousiast, maar tegelijkertijd ook gestrest. Want mijn god, wat komt er veel kijken bij een emigratie!

Je staat er niet bij stil, maar een mens heeft best wel veel doorlopende contracten die hij op moet zeggen. Internet, water, mijn Pathe kaart, alle verzekeringen, NS abonnement, Museumkaart… Ik kan nog wel even doorgaan. Allemaal met hun eigen opzegtermijn en voorwaarden. Vooral mijn telefoonabonnement heeft me wakker gehouden, want die heb ik pas kort en zal ik dus af moeten kopen. Ouch. Maar echt, wat een hoop pasjes en doorlopende abonnementen heb je eigenlijk! En dan heb ik het nog niet eens over de post. Allemaal stopzetten dus, want mijn Pathe pas kan ik helaas niet gebruiken in Londen (snik). Als iemand een soort service uit kan vinden waarmee je in één keer al je abonnementen stop kan zetten is die persoon echt mijn nieuwe held.

Maarja, dan heb je alles stopgezet… en dan? Dan moet je alles weer opnieuw gaan afsluiten. Vaak kan dat pas als je ook daadwerkelijk in je nieuwe land bent, dus ik als lichtelijke control freak vind dat vreselijk. Ik ben zo iemand die altijd alles vooraf boekt, drie keer checkt of ik alles wel bij me heb, vooraf alles uitprint en alle regeltjes doorleest om zeker te weten dat alles goed loopt. Vertrekken naar een stad om ter plekke een huis te zoeken is dan ook best stressvol voor mij. Ter oriëntatie kijk ik af en toe alvast op wat websites voor kamers, maar dan zie je leuke dingen voorbij komen die al snel weer weg zijn. Eigenlijk alleen maar frustrerender dus! Dag leuke flat met veel plantjes, dag huisje aan het water, het mocht niet zo zijn.

Dat zijn de nadelen van verhuizen naar een stad zo druk en groot als Londen. Het voordeel is natuurlijk dat je gaat verhuizen naar fucking Londen! Ik ben nu al druk met plannen maken voor theaterbezoekjes, lekker eten, leuke dingen… Ik ben er al vaker geweest, maar er is nog zo veel te ontdekken. Ik vraag me af of het anders is om er te wonen, of je dan de interesse in de bezienswaardigheden meer verliest of niet. In Nederland loop ik bijvoorbeeld bijna nooit zomaar een kerk in om even binnen te kijken, maar op vakantie doe je dat vaak wel. Ik ben benieuwd of ik dat straks op den duur ook niet meer doe.

Hoe dan ook is er veel te doen, en ik kan niet wachten om één van mijn favoriete acteurs weer in het theater te zien terwijl ik er hopelijk op mijn fietsje naar toe kan! Tot die tijd is het nog inpakken, stressen en slapeloze nachten. Dus als je me ziet lopen met gigantische wallen, dan weet je hoe het komt!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.