Theekransje

De verwachtingen rondom het Eurovisie Songfestival

Afgelopen zaterdag was het weer feest in Europa (en Australië), want het grootste “zang”-spektakel van de wereld vond plaats: het Eurovisie Songfestival!

Het maakt niet uit met wie je het over het Songfestival hebt, iedereen heeft er wel een mening over. Mensen die tegen het Songfestival zijn brengen vaak op dat het slechte muziek is, dat het veel geld kost en dat we toch nooit winnen. Deze mensen hebben verkeerde verwachtingen van het Songfestival.

Als je het Songfestival gaat kijken met de verwachtingen dat je er dé nieuwste en tofste muziek gaat horen van onze eeuw ben je aan het verkeerde adres. Het Songfestival is namelijk één grote verzameling van camp-optredens. Camp is een grappige en theatrale manier om een bepaald onderwerp uit te lichten voor entertainment. Je kan het dus zien als iets volledig over de top doen. Films als Sharknado of Tucker and Dale vs Evil zijn hier goede voorbeelden van. Camp is ook een groot onderdeel van de lgbtqia+ gemeenschap, iets waar het Songfestival ook vaak mee wordt geassocieerd.

Dit is precies waar Eurovisie om draait: over de top. In zang, dans, outfits en optreden. Je kijkt het Songfestival, omdat je versteld wilt staan van wat er deze keer (letterlijk en figuurlijk) uit de kast is getrokken. Ben je op zoek naar de nieuwe Martin Garrix, sla dan gerust het Eurovisie Songfestival over. Maar heb je zin in een show waar je nooit kan verwachten wat er op het podium zal gaan verschijnen? Markeer dan alvast mei 2019 in je kalender.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.