Theekransje

Fictieve ladies of the law

Yes, deze week begint één fav mijn favo series weer: Suits! Dit is een serie die gaat over een groepje advocaten, iets waar ik echt een zwak voor heb. Hoewel het aantal vrouwelijke hoofdrollen aan het groeien is, zijn er nog steeds weinig series die volledig draaien om vrouwelijke advocaten. Daarom een eerbetoon aan mijn favo fictieve ladies of the law!

Jessica Pearson - Suits
En laat ik dan ook met iemand uit Suits beginnen: Jessica Pearson. Zij is de baas van het advocatenbureau waar de serie zich afspeelt, maar ze is niet zonder slag of stoot aan de top gekomen. Jessica’s ouders waren het niet eens met haar keuze voor de studie rechten, maar toch zette ze door. Ze studeerde af aan Harvard als tweede van haar klas en wist zich omhoog te werken naar senior partner in de firma waar ze werkte. Erg indrukwekkend, aangezien maar een klein percentage vrouwen aan de top komen in de advocatuur, helemaal als ze niet-blank zijn.

Daarom vind ik haar ook zo stoer, want Jessica werkt ontzettend hard voor haar doelen. Ze weet dat tegenstanders haar onderschatten en veegt vervolgens de vloer kei- en keihard met ze aan. Haar bedrijf is haar leven en haar collega’s zijn praktisch haar familie. Je zal Jessica nooit een rare, onbezonnen beslissing zien maken, want ze weet dat veel mensen van haar beslissingen afhankelijk zijn. Falen is dus nooit een optie, een motto dat ze al haar hele leven uitvoert.

Rebecca Bunch - Crazy Ex-Girlfriend
Hoewel Crazy Ex Girlfriend geen advocatenserie is, wil ik toch even het hoofdkarakter in de spotlight zetten. In deze comedy volg je Rebecca Bunch, een succesvol advocaat die alles overboord gooit om op zoek te gaan naar haar ware geluk. Er staat haar een glansrijke carrière te wachten in New York. Maar de druk wordt haar teveel en ze heeft last van een depressie en angststoornis. Dan komt Rebecca een oude liefde tegen, waardoor ze besluit om te vluchten naar Californië en overnieuw te beginnen!

Er is in de serie veel liefdesdrama en hilariteit, waardoor je soms vergeet dat Rebecca een geniale advocaat is. En dat vind ik ook tof aan de serie, want op haar werk is Rebecca vaak degene die de dag redt. Maar het is ook wel eens verfrissend om een advocaat in de media te zien, die behoorlijk sociaal onhandig en niet gracieus is. Advocaten zijn echt niet allemaal stoere, charismatische types en ik vind het leuk om dat ook eens terug te zien in een serie!

Elle Woods - Legally Blonde
Kijk, als we het over fictieve vrouwelijke advocaten hebben, moet je gewoon Elle Woods ook noemen. Legally Blonde is dan wel een film, maar is ondertussen een echte klassieker geworden. Het verhaal begint met Elle Woods, een rijk meisje met eigenlijk geen andere doelen in het leven dan shoppen, naar feestjes gaan en trouwen met haar vriend. Alleen dumpt deze vriend haar, omdat hij naar Harvard gaat voor z’n rechtenstudie. Zij besluit ook rechten te gaan studeren daar en ontdekt dat ze zelf ook best geniaal is!

En ja, aan het eind van de film studeert Elle cum laude af en leeft een gelukkig leven als meester advocate. Dit is echt een feel good film, waar ik ontzettend blij van word. Elle laat namelijk zien dat door in jezelf te geloven, je uiteindelijk alles kan bereiken! Ook laat de film zien hoe vaak vrouwen onderschat worden en daar weet ze toch als zichzelf bovenuit te stijgen. Fuck stereotypes!

Dit zijn al drie gave ladies, maar meer is altijd beter! Zo heb ik tijdens het schrijven van dit artikel geleerd over een aantal series mét vrouwelijke hoofdrollen. Denk aan The Good Wife en Damages. Ik ga dus weer verder kijken!

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?