Theekransje

Een gifjesdagboek van Berlijn

Iedereen heeft altijd positieve verhalen over Berlijn. Ik hoor ze van hipstervrienden, partygangers en ouders. Ikzelf had deze stad nog nooit bezocht, maar daar kwam vorige week verandering in. Samen met Theekransiaan en Berlijnkenner Dewi wisten we een vlucht te boeken van nog geen €40 en gingen we deze stad verkennen!

Het eerste daagje bestond uit de standaard toeristische attracties, zoals Merkel’s doos (oftewel de Reichstag), de chariot (beter bekend als de Brandenburger Tor) en de blokken (het Holocaust memorial dus).

Na een ongelofelijk fantastische lunch bij Markthalle Neun gingen we op zoek naar kersenbloesem, die grofweg tussen eind maart en eind april bloeien. We waren lucky, want ze bloeien eigenlijk maar 2 weken! Na roze bomen hebben we wat geschiedenis gesnoven bij de oude locatie van de muur en namen we vier kiekjes in fotohokjes!

Na een brunch op dag twee zijn we op zoek gegaan naar unieke street art. In een verlaten kinderziekenhuis. Op een afgesloten terrein. Je moet wat over hebben voor coole art.

Deze dag sloten we af met mijn eerste Koreaanse maaltijd ooit: bibimbap. Het restaurantje was mini, had geen toilet (daarvoor moet je dus even naar de hipster-Kino aan de overkant), maar bovenal de lekkerste ginger beer die ik ooit heb gedronken.

Onze laatste dag zijn we begonnen met een klein beetje shoppen. Wat vooral centraal stond deze dag waren de fotohokjes. Het werd ons nieuwe doel om zoveel mogelijk foto’s te nemen.

Sinds dinsdag wisten we dat we bij Sasaya wilde gaan eten, maar we stonden toen voor een dichte deur. Dit was echter wel een van de beste zaakjes die we gegoogled hadden, dus we moesten en zouden hier gaan eten. En wat een festijn was het! Fantastisch eten, lekker relaxed op de grond zitten (wat ik absoluut niet kan) en knappe mensen om ons heen. Helemaal blij waren we. Dikke aanrader y’all.

De rest van de middag hebben we lekker rond gefietst op jacht naar fotohokjes. Het hokje wat in kleur print vonden we wel echt één van de coolste! We zijn nog even gestopt voor een glaasje Horchata (want YES dat heb ik gemist) en aten we gewoon weer bij de Markhalle Neun, want dat broodje pork belly was fenomenaal.

En zo fietsen wij de zonsondergang in. Laatste avondje in Berlijn en ons laatste cocktailtje (met lavendelsmaak!).

Hier nog even kort de allerleukste dingen die we hebben gedaan:

  • Fietsen
  • Broodje pork belly
  • Fotohokjes
  • Het verlaten kinderziekenhuis met street art
  • Sasaya sushi
  • Cocktails bij John Muir (met lavendelsmaak yo!)
  • Ginger beer

Gelukkig haal ik binnenkort een beetje Berlijn in huis, want ik heb gelijk 24 blikjes ginger beer besteld. Jullie zijn allemaal welkom om het te proeven. Tijdens mijn tuinfeestje. Ergens deze zomer. Tot dan hè.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.