Theekransje

Gotta catch ‘em all: de Pokémon Go verslaving

Laatst vroeg iemand me: als je in een willekeurige tijdsperiode had kunnen leven, welke zou je dan kiezen? Dat antwoord was toen al makkelijk: nu. Als één van de redenen gaf ik de technologische ontwikkelingen. Dit argument is sinds kort nog sterker geworden, want Pokémon Go is gelanceerd! Wat is er nou toffer dan op straat rond te lopen en Pokémon te vangen. Je waant je een echte Pokémon trainer. What a time to be alive!

Officieel is Pokémon Go pas net gelanceerd in Nederland, maar veel Pokéfans hebben met trucjes toch de app al weten te downloaden. Mocht je niet weten wat het is: met Pokémon Go kun je rondlopen in de echte wereld, die gesynchroniseerd is met een digitale wereld op je telefoon. Op verschillende plekken kom je Pokémon tegen die je kunt vangen. Ook zijn er Pokéstops, plekken waar je goodies zoals Pokéballs en berries kunt krijgen. Deze Pokéstops bevinden zich vaak op interessante plekken zoals oude gebouwen of bij kunstwerken. Ik had een leuke verrassing toen ik begon met spelen: het gebouw waar ik woon is een Pokéstop! Ik heb dus altijd genoeg goodies en ik hoop dat ik, als de app uit is in Nederland, veel Pokétrainers langs zie lopen. Er zijn ook Gyms, waar je kunt vechten tegen andere trainers en zo de Gym kan winnen. Keiharde strijd!

Pokémon Go is onwijs verslavend. Je wil toch zo veel mogelijk Pokémon vangen en, als je mij bent, vooral alle schattige. Wanneer je Pokémon wilt laten evalueren moet je candy verzamelen van de betreffende Pokémon. Zo is het dus handig om letterlijk elke Pokémon die je tegenkomt te vangen! Dubbele Pokémon transfer je naar de professor en daar krijg je ook candy voor, waarmee je uiteindelijk je Pokémon kan laten evolueren of sterker kan maken. Geen battles dus, helaas, maar dit is ook leuk en zorgt er voor dat je blijft lopen en vangen! Battlen kan dan weer wél in de Gyms, en als je de leiders verslaat ben je de nieuwe baas van de Gym! Er wordt heftig gevochten om de Gyms dus je hebt hem nooit lang, wat er bij mij dan weer voor zorgt dat ik hem weer terug wil winnen.

Eén van de goede dingen van dit spel is dat het je dwingt de deur uit te gaan. Je gaat rondlopen op zoek naar Pokémon, Stops en Gyms. De Stops en Gyms zijn altijd bijzondere plekken, dus zo kom je op nieuwe plaatsen en leer je misschien ook nog eens over het monument of kunstwerk waar je op dat moment bij staat. Daarnaast heb je ook eggs, deze komen uit als je een bepaalde afstand hebt gelopen en hier ontvang je dan een Pokémon voor. Ik vind het een slimme manier om mensen in beweging te krijgen, met als kanttekening dat mensen wel op moeten letten dat ze niet te veel focussen op hun telefoon en wel op het verkeer blijven letten. Daarnaast is het, nu de rage zo groot is, leuk dat je een gesprek aan kan knopen met mede-Pokémon liefhebbers. Een game waar je eigenlijk alleen maar socialer van wordt dus!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.