Theekransje

Harry Potter nerds in Londen

Laatst was ik in Londen voor de reden waarom ik meestal in Londen ben: om de nerd uit te hangen. Soms vlieg ik over omdat mijn favoriete acteurs in een tof toneelstuk spelen, en één keer vloog ik over voor de première van de laatste Hobbit film. Dit keer vloog ik over om een toneelstuk te zien: Harry Potter and the Cursed Child.

Als je Harry Potter fan bent dan heb je er vast van gehoord: het toneelstuk dat een nieuw verhaal vertelt over de magische wereld van Harry Potter. Dit keer speelt niet Harry zelf de hoofdrol, maar zijn middelste kind Albus Severus Potter. De laatste Harry Potter film eindigt met Harry, Ginny, Ron en Hermione die hun kinderen op de Hogwarts Express zetten als ze hun eerste jaar in Hogwarts beginnen. Albus is bang dat hij in Slytherin gesorteerd zal worden, Harry stelt hem gerust. Met dit beeld begint het toneelstuk: hij gaat dus verder waar de films zijn gebleven. Het toneelstuk volgt Albus en een aantal andere karakters tijdens een spannend avontuur waarin ze behoorlijk in de problemen raken.

Het moet even gezegd worden: productioneel is dit misschien wel het beste toneelstuk dat ik ooit heb gezien. De set is onwijs mooi en vooral de magische gevechten en andere spreuken zijn heel goed gedaan. Je zou bijna denken dat ze echt kunnen toveren. Ik ben super enthousiast over het verhaal maar zeker ook over de uitvoering er van! Maak je geen zorgen, ik zal je verder niet spoileren. Als je het toneelstuk niet kan gaan zien dan kun je in ieder geval het script lezen, deze is in boekvorm uitgebracht en is sinds afgelopen weekend te koop. Ik vind het zeker een aanrader als je fan bent van Harry Potter! Toegegeven, scripten lezen is niet makkelijk en niet zo leuk als het lezen van boeken, maar je ontdekt wel een hele nieuwe verhaallijn! De echte aanrader is natuurlijk om het toneelstuk te gaan zien, maar die is (voor nu) helaas uitverkocht.

Naast het bezoeken van het toneelstuk hebben we ook een bezoekje gebracht aan de Harry Potter Studio Tour van Warner Bros. Hier kun je sets, kostuums en props uit de films bekijken, onder het genot van een boterbiertje. Ik was hier al eerder geweest, maar de vriendin met wie ik was nog niet. Er waren wat nieuwe dingen toegevoegd na mijn vorige bezoek dus ook voor mij was het alsnog heel leuk om hier heen te gaan! De Hogwarts Express, de trein waarmee de studenten van King’s Cross Station naar Hogwarts worden gebracht, is bijvoorbeeld nieuw. Super leuk om te zien! Mijn favoriete stukken van de tour zijn Diagon Alley (De Weg-Is-Weg) en de modelkamers. Hierin kun je papieren modellen en schetsen zien van een groot deel van de gebouwen die voorkomen in de films. De laatste kamer is het meest magisch, hier is een groot schaalmodel van heel Hogwarts gebouwd. Dit model wordt ook gebruikt voor de beelden van het kasteel die in de film zitten! Je kunt uren rondlopen in de studio’s en ook dit is echt een aanrader!

Wij hadden het geluk dat MinaLima een tentoonstelling hield. MinaLima is het bedrijf dat alle vormgeving heeft gedaan voor posters, verpakkingen en andere soorten prints die in de Harry Potter films voorkomen. Ik ben fan van hun stijl dus deze expositie was heel leuk om te zien! Veel van de beelden heb je ook al in de Studio Tour gezien, maar hier kun je alles iets rustiger bekijken. Ik had graag een print gekocht, maar ze zijn helaas vrij prijzig. Wij hebben daarom ansichtkaarten gekocht van de prints: dan heb je alsnog de prints maar dan kleiner. Maar wel heel veel verschillende! Nu nog een muur in m’n huis vinden waar deze op komen te hangen.

Al met al was dit een geweldig uitje dat mijn Harry Potter hart sneller heeft laten kloppen. Een toneelstuk, studio tour én een mini expositie in een paar dagen, wat wil je nog meer?

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.