Theekransje

Help, bier?!

Bij bier denken veel mensen dat dit alleen voor mannen is bedoeld. Dat vind ik als alcohol-liefhebber erg jammer, want dit idee is ontzettend achterhaald en fuck gendernormen. Deze drank is niet alleen maar vies en bitter, zelfs Theekransiaan en bierhater Sietske drinkt nu bier. Bier is de laatste jaren ook meer hipster geworden, waardoor er meer keuzes zijn. Dit maakt het natuurlijk ook lastiger. Na de wijnsuggesties, geef ik ook biersuggesties voor veel voorkomende momenten. Net als wijn, kan bier ook altijd.

Festivalcamping-bier
Op de meeste festivals mag je geen glas meenemen. Hoewel goede(!!) wijn tegenwoordig ook in plastic flessen komt, is de keuze dan snel gemaakt voor bier. En in dat kleine tentje wordt het nou eenmaal erg snel warm en dat bier dus ook. De tip is dan ook: hoe goedkoper, hoe beter. Dommelsch smaakt prima bij elke temperatuur en zo heb je meer van je budget over voor het festivalvoer.

Speciaal biertje dat altijd kan
Mensen die een bepaalde jurk alleen dragen voor een speciale date zijn net zo erg als mensen die drankjes bewaren voor een speciale gelegenheid. Elke dag is het waard om een speciaal biertje te drinken. Mocht je echt willen schitteren kies dan voor een Deus Brut des Flandres. Het beste van twee landen in een product: brouwen in België en het rijpen in Frankrijk. Zo ontstaat er een mousserende bier die geweldig knispert en je smaakpapillen naar een next level brengt.

Een verantwoord biertje
Doordat bier in opkomst is, zijn er steeds meer brouwerijen. Hierdoor kan je ook verantwoorder kiezen, want er zijn minder transportkosten en je ondersteunt de lokale economie. Zoek eens op jouw stad + brouwerij en waarschijnlijk komt er een resultaat uit. Aanradertje vind ik Natte van het Amsterdamse IJ. Zacht van smaak, met een klein bittertje. Ideaal om je vrijmibo mee te starten.

Altijd in huis hebben voor onverwachts bezoek
Na de vrijmibo willen jij en je collega’s eigenlijk naar de stad maar belanden toch bij jou op de bank. Naast het kratje Hertog Jan wil jij je mede-loonslaven wel belonen voor deze harde werkweek. Daarom schenk jij ook wat Belgische klassiekers zoals La Chouffe en Vedett. Dit is natuurlijk heerlijk met een broodje kaassoufle.

Gezelligheid met je doggo
Een avondje Netflix en je pakt al een biertje uit de koelkast. Je trouwe viervoeter kijkt je echter aan met zijn lieve oogjes. Waarom zou je jouw beste vriend buitensluiten? Daarom heb je voor hem een kwispelbier. Dit is uiteraard zonder alcohol, maar wel met een lekker vleessmaakje. Samen proosten was nog nooit zo gezellig geweest.

Zo, nu kun je er weer even tegenaan met nieuwe keuzes als je voor het bierschap staat. En vergeet uiteraard niet dat je drinkt met mate(n).

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.