Theekransje

Het beste van Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård is een goddelijk geschenk uit Zweden voor de mensheid. Naast dat hij natuurlijk eruit ziet alsof hij is gemaakt uit het marmer van Michelangelo, is hij ook een heel tof persoon. Hij loopt als een drag-queen over de rode loper, houdt zijn liefdesleven privé (stiekem daten wij al enkele jaren, sst) en geeft om het milieu. Daarnaast is het een familieman en woont hij dicht bij zijn familie (gewoon in Stockholm). Elke zondag zitten ze naakt in de sauna. Sign me up! Hij kiest soms voor een grote rol zoals in Tarzan, maar dat deed hij voornamelijk om zijn vader trots te maken. De Zweedse seksgod laat zich niet meeslepen door het lonkende Hollywood en daarom hier wat films die ook in de schijnwerpers dienen te staan.

The Diary of a Teenage Girl

Deze film gaat over een tienermeisje die haar seksualiteit ontdekt en dit bijhoudt op cassettes als een dagboek. Natuurlijk is een oudere man dan interessanter en valt ze voor het vriendje van haar moeder. De film is echter niet tacky, maar juist creatief, interessant en respectvol neergezet. Warning: Skarsgård heeft wel een jaren 70 pornosnor.

The East

Een anarchistische groep genaamd “The East” wordt geïnfiltreerd door een bedrijf waar ze eigenlijk tegen zijn. De infiltrante vindt het steeds lastiger om een scheiding te houden tussen het werk en haar eigen waarden. Dit is vooral een topfilm omdat de armen van Alex (het mooiste van deze man) veel in beeld komen. Om het minder oppervlakkig te houden is het ook een interessant verhaal tussen links en rechts.

What Maisie Knew

Twee drukbezette mensen gaan scheiden en kiezen na hun gestrande huwelijk beiden voor een jonger exemplaar om mee aan de haal te gaan. Ze hebben echter ook een dochtertje van zeven en door haar ogen wordt dit verhaal verteld. Een aanrader omdat het meisje echt top acteert en je op een gegeven moment ook niet meer weet aan welke kant je hoort te staan.

En mocht je zo nog niet genoeg van deze seksgod in je leven hebben, kan je altijd True Blood (nogmaals) kijken.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.