Theekransje

Het echte nut van Facebook

Facebook is een sociaal medium dat ik voornamelijk gebruik om matties te taggen in memes en dierenplaatjes, mensen grondig te stalken en honderd artikelen per week op te slaan. Dankzij Mark Zuckerberg weet ik ook wanneer ik een feestje, concert of plaatselijke hipstermarkt moet bezoeken. Ik plaats verder bijna nooit iets op mijn wall, tot grote ergenis van moeders (denk ik). Maar het echte nut van Facebook voor mij zijn de groepen. Ik bedoel dan niet de insert random stadsnaam Marktplaats, want daar haalt niemand ooit iets vandaan, maar de écht interessante en nuttige groepen. Hierbij deel ik mijn favorieten!

Planten & Stekjesruil
Zoals jullie laatst al lazen ben ik fan van plantjes. Deze groep heeft daar zeker aan bijgedragen. Naast plantjes- en stekjesruil lees je hier ook tips om je plantjes met de juiste middelen te verzorgen en laten mensen mooie, nieuwe aankoopjes zien. Het is ook gewoon heel erg gezellig om over plantjes te lezen. In dezelfde context: plantenasiel of een stekjespagina gericht op jouw regio.

The Feminist Club Amsterdam
Mocht je het nog niet in de gaten hebben (dan heb je echt hele sterke oogkleppen), zijn wij allen van Theekransje feminist. Deze groep vinden we dan ook allemaal helemaal top. Er worden interessante discussies gehouden, mooie artikelen gedeeld en je wordt geattendeerd op toffe evenementen. Wil je meer lezen, discussiëren of vind je het feminisme gewoon reuze boeiend? Word dan vooral lid.

Backpackers NL & Azie Backpackers
Ik houd heel erg van de wereld ontdekken en soms heb je hierbij gewoon hulp nodig. Een hosteltip in de uithoek van Azerbeidzjan of weten waar je een kroketje kan eten in Tokyo. Alles komt voorbij in deze groepen (waar er nog veel meer van zijn). Als je echter in Nederland bent, geef ik je alvast een tipje: kijk er niet te vaak op, want je wilt zo weer weg.

Fanclubs
Het idee van een fanclub is misschien wat achterhaald, maar in de Faceboekgroepen zijn er genoeg en allen even gezellig. Niets is leuker dan vanaf je laptop fangirlen over jouw fandom. Ben jij fan van babydieren, Doctor Who of Incubus? Dan kan je me hier vinden. De nieuwste afleveringen van Doctor Who worden uitgebreid besproken, maar er wordt ook gespeculeerd over wanneer eindelijk het langverwachte album nou echt gaat komen van Incubus. Kortom, alles wat je wilt lezen als een rasechte fan.

Echt waar, als jij nog niet lid bent van een club: ga even op zoek. Je leven wordt verrijkt en misschien start jij wel volgende week een nieuwe kookclub op of heb je eindelijk een stekje van de Monstera Oblique.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.