Theekransje

Hihihilarische boeken

Boeken kunnen je wijsheid geven waar je je hele leven mensen mee kunt imponeren. Boeken kunnen ook een ontsnapping zijn aan de realiteit. En gelukkig zijn er ook een hoop boeken die gewoon hartstikke hila zijn om te lezen. Even geen zin in heftige literatuur, maar vind je het wel leuk om dingen te leren? Dan zijn de volgende vier boeken echt een aanrader voor jou:

Zeus Grants Stupid Wishes - Cory O’Brien
Al sinds de Neanderthalers op aarde rondliepen, bestaat religie al. En of je nu wel of niet gelovig bent, we kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat sommige verhalen over bepaalde goden wild zijn. In het boek ‘Zeus Grants Stupid Wishes’ wordt in duidelijke taal en op hilarische manier uitleg geeft over allerlei mythes. En niet alleen over Griekse en Egyptische goden, maar ook Noorse, Hindoestaanse en vele andere religies worden uitgelicht.

Thing Explainer: Complicated Stuff Explained In Simple Words - Randall Munroe
Er zijn veel ingewikkelde dingen op onze aarde, die ons hoofd doen duizelen. In het boek ‘Thing Explainer’ worden de meest gecompliceerde dingen uitgelegd, zonder moeilijke termen te gebruiken! Van hoe een smartphone in elkaar zit tot hoe de tektonische platen van onze planeet, je leert het allemaal met behulp van toffe tekeningen en simpele woorden. Is je Engels niet zo sterk? Geen zorgen, de Nederlandse versie heet ‘Dingen Uitlegger’.

The History of the World According to Facebook - Wylie Overstreet
Wat nou als Facebook bestond sinds het begin van het universum? Dus zo’n 13 biljoen jaar zeg maar. Dat wordt ontdekt in het boek ‘The History of the World According to Facebook’. De Oerknal die de mensheid uitnodigt voor een evenement, Picasso die de pagina’s ‘De Kleur Blauw’ en ‘Naaktschilderijen’ liked en Brobama die lid wordt van de groep ‘Presidenten van de VS’: het staat er allemaal in!

Super Graphic: A Visual Guide to the Comic Book Universe - Tim Leong
Welke kleur dragen superhelden nu het meest? In welke landen is Kuifje nou allemaal geweest? En hoe lang blijft jouw favoriete stripboek karakter nou echt dood? Dit zijn stuk voor stuk statistische vragen die op grafische wijze weergegeven worden in ‘Super Graphic’. Hoe dat precies werkt? Denk aan een taartdiagram dat laat zien waar de politie in Gotham het meeste geld aan uitgeeft (spoiler: dat is het lichtsignaal voor Batman). Het meeste gaat over superhelden, maar er is ook uitleg over andere stipfiguren, manga en cosplay. Het is niet allemaal even waar, maar wel heel erg grappig en mooi om te zien.

Heb je zelf nog een aanrader die in dit rijtje past? Laat maar horen! Ik heb nog een hele stapel boeken uit te lezen, maar voor dit soort humoristische boeken maak ik graag wat extra tijd vrij. Ga voort, lees en lach!

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?