Theekransje

Hoe chill je ‘m aan na een dag hard stressen?

We leven als millennials al een tijdje in een onzekere tijd. Zo is niemand zeker van een baan, zullen we voor eeuwig bij onze ouders moeten leven en heeft Zayn One Direction verlaten. Dit is natuurlijk genoeg om huilend onder je dekbed te gaan zitten met een collectie zeevruchten chocola, maar je lichaam en geest verdienen een échte chillax kuur! Naar aanleiding van de Hamilton pre sale, de grootste stress die ik ooit in m’n leven heb gekend, zal ik jullie wat tips geven om al je zintuigen te verwennen als je denkt dat ze niet te kalmeren zijn.

1. Hapjes
Om tot je volledige chillaxende zelf te komen, moet je al je zintuigen plezant stimuleren. Na zo’n zware dag moet je jezelf gewoon verwennen. Schiet dus voordat je thuis komt even die supermarkt in en haal al je guilty pleasure eten in huis. Koop die manchego kaas, een pringles chips-koker, die dure wijn en fuck it bestel gewoon sushi als avondmaal. Neem het er gewoon even van, want voor je het weet is de tonijn uitgestorven. #riptonijn Grapje. Skip die tonijn sushi gewoon.

2. Get comfy
Het moment dat je de eerste stap in je huis zet, gooi dan alle kleding van jezelf af en trek je meest comfortabele chillax tenue aan. Persoonlijk weet ik niet hoe snel ik mijn bh van me af moet gooien en in mijn winter pyjama moet schieten. Zorg dat je je installeert op jouw favoriete plekje in je huis, dit kan je luxueuze bank zijn of in mijn geval mijn hemelse bed. Pak een kruik of een pittenzak om op te warmen en leg die neer op je gestresste lichaam. Opstaan is de komende avond verboden.

3. Luchtjes
Geur is iets waar ik vroeger nooit aandacht aan besteed, maar nu is het een standaard item in mijn relax ritueel. Schaf daarom een geurkaars of wierook aan met een luchtje waar jij kalm van wordt. Ik zweer bij m’n lavendel wierook. Mocht je kalm worden van de geur van pizza tar­tu­fa­to, ga daar dan een avondje boven hangen. #youdoyou

4. Muziekjes
Sommige mensen hebben liever geen geluid om hen heen als het even teveel wordt, maar ik moet 24/7 muziek hebben. Voor elke situatie heb ik een afspeellijst, hoe ik nog geen dj ben geworden is een raadsel. Misschien omdat ik niet in LA woon. Hier zijn een aantal nummers die mij keer op keer weten te kalmeren:

  1. Life of Pi - Pi’s lullaby. Dit vrolijke nummer is kalm en geruststellend en het heeft me nog nooit teleurgesteld. Dit nummer is een topper en brengt alleen het beste in je naar boven.
  2. Claude Rains - You Say. De vocals zijn rustgevend en de muziek is ook uplifting en brengt je geheid in de veronderstelling dat je de wereld weer aan kan. In de music video zitten de acteurs van de Hobbit, dus komt er ook nog een lach bij kijken.
  3. Justin Timberlake & Carey Mulligan - Five Hundred Miles. Opgenomen voor de soundtrack van Inside Llewyn Davis is dit nummer wat meer somber, maar nog steeds erg geruststellend door de herhalingen van de tekst en muziek.

5. Een serie of film opzetten
Het kan heel fijn zijn om even je ogen te laten rusten als je omkomt in de stress en gewoon lekker naar Pi’s lullaby zit te luisteren terwijl de lavendel wierook brandt. Zelf neig ik altijd naar iets opzetten, zoals de film The Fall die visueel aangenaam is of de serie Parks and Recreation die alleen maar vrolijk en luchtig is. Bezoek Tumblr en ga alle babydieren foto’s bekijken terwijl je ogen tot rust komen door de kleur blauw die ze gebruiken. Of misschien is een foto van Colin Farrell genoeg om je te helpen herinneren dat hij Iers is en dat duidelijk de geilste taal is op onze aardkloot. Dus denk je maar eens in dat hij sweetheart in je oor fluistert en je vergeet geheid wat een racistische sinaasappel is.

Chill ‘m aan yo!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.