Theekransje

Hoop voor de mensheid

Soms gebeuren er zoveel nare dingen in de wereld, dat je afvraagt of de mensheid het nog wel verdient om te bestaan. En hoe erg het soms ook is, gelukkig zijn niet alle mensen stom. Mensen bestaan namelijk uit sterrenstof en er zijn nog aardbewoners die dit echt uitdragen. Laat je opvrolijken door het bestaan van de volgende lichtpuntjes in deze wereld!

#DoSomethingForNothing
We kunnen anderen altijd een handje helpen, zo dacht de Britse kapper Josh Coombes. Hij besloot om dakloze mensen in Londen een gratis knipbeurt te geven, zodat ze zich weer wat beter voelen. Via Instagram werden zijn acties gedeeld door zijn vrienden, waardoor uiteindelijk internationale media er ook over gingen schrijven. Het doel van de hele actie? Mensen inspireren om op een simpele manier te helpen. Helpen hoeft helemaal geen geld te kosten! Maak eens een praatje met die eenzame mevrouw in je straat, doneer je oude kleding aan een goed doel in je buurt of doe een huishoudelijke taak die je ouders vreselijk vinden.

The Positive Movement
Mijn vrienden zijn top, want ze taggen me vaak in schattige katvideo’s op Facebook. Maar laatst zag ik een hele andere video die mijn hart deed smelten. In deze video deelt een man namens The Positive Movement bloemen uit aan mensen in New York om hun dag een beetje op te fleuren. Sommige mensen vonden het zo lief, dat ze er van moesten huilen! Mijn persoonlijk favoriet is de man die zegt dat hij nu voor het eerst bloemen krijgt. SCHATTIG! En een goede reminder dat bijna iedereen vrolijk wordt van bloemen.

Dit was de eerste actie van The Positive Movement, dus hopelijk volgen er nog meer lieve acties!

Free Rice
Adblockers zijn geweldig, maar voor deze website heb ik ze uitgeschakeld. Op Free Rice speel je simpele spelletjes, waarmee je rijst verdient voor mensen in landen met hongersnood. Je kan hier je Engelse woordenschat vergroten, je scheikundige kennis verbeteren of je vlaggenkennis testen. Het geld dat verdient wordt aan de advertenties op de website wordt gebruikt om de rijst te betalen. De website is opgezet voor het Wereldvoedsel programma van de Verenigde Naties, dus het is helemaal officieel. Heb je niets te doen? Ga rijst verdienen dan!

Dus, ben je de wereld even he-le-maal zat? Blijf er niet mee zitten, maar ga iets positiefs doen! Samen maken we er iets moois van. Liefde <3

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?