Theekransje

Ich liebe dich

Er zijn weinig plekken op de wereld die ik zo fantastisch vind als Berlijn. Vorig jaar was ik er nog met Theekransiaan Sietske geweest en Britt was er ook nog onlangs. Ik was er te lang niet meer geweest, dus ik vertrok alleen met mijn backpack, goed humeur en zonder paraplu (die ik wel nodig had) richting de stad waar alles kan en mag. Dat zullen de meeste mensen wellicht met Amsterdam hebben, maar die stad ruikt altijd naar wiet en er is een overvloed aan mensen (toeristen dus).

Berlijn is natuurlijk een miljoenenstad, maar er is ruimte. Nooit heb je langzame ANWB-daagjesmensen die langzaam voor je lopen. Deze mensen kan je op de brede stoep gewoon inhalen. FAN-TAS-TISCH. En in deze zee van ruimte is er genoeg te doen. Ook alleen.

Wow, want alleen reizen is namelijk ook nog eens fucking chill. Ik vind mezelf sowieso een vrij chill persoon, maar een week op mezelf aangewezen zijn kan ik dus ook prima. Ik kon gewoon tien keer bij dezelfde Koreaan eten, ik hoefde mijn voorgerecht of toetjes niet te delen en als ik de hele dag Lil’ Kleine wil luisteren, dan kon ik dat gewoon doen. Zo zag ik één van mijn lievelingsschilderijen ooit en daar kon ik een uur voor gaan janken als ik daar de behoefte aan had. Uiteindelijk heb ik er maar een kwartier voor gestaan, dus dat viel nog mee.

Natuurlijk kon ik ook in iedere andere willekeurige wereldstad een week alleen zitten. Berlijn is echter een creatieve, dynamische broedplaats waar ik elke keer nieuwe ontdekkingen doe. Deze keer ontdekte ik mijn nieuwe favoriete Koreaanse eetplek, hoe leuk de buurt Mitte is en dat ontbijt toch een van mijn favoriete maaltijden van de dag is. Deze stad is een oplaadplek, een plek met mogelijkheden en als Duits niet de voertaal was, was ik er gelijk gaan wonen. De een heeft dat met de Veluwe of een all inclusive resort in Turkije, ik hou het bij de Duitse hoofdstad.

Ik zal Berlijn altijd een beetje nodig hebben, dus tot volgend jaar. Ich liebe dich!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.