Theekransje

Inburgeringscursus #1 - Volendam

Volgens familie en vrienden ben ik niet goed bekend met mijn geboorteland. Ik weet niet waarom we zoveel van bloemen houden, we haring met staartje eten of waar ik Giethoorn van moet kennen. Op al deze vraagstukken ga ik antwoord geven in deze nieuwe serie Inburgeringscursus. Volg mij op mijn tour door het land waar ik Nederlandse tradities met al mijn zintuigen ga beleven.

Locatie één was al snel bepaald, namelijk het pittoreske Volendam. Het staat bekend om de vis, drugs en de unieke muziek die zo bekend is bij elke Nederlander: palingsound. Samen met Theekransiaan Dewi en een vreemde jongen die we van de straat hebben geplukt begon mijn inburgeringscursus in Volendam. Maar waarom zou ik er iets over schrijven, als ik alles op film vast heb gelegd!

Nou, dat was lachen toch? De volgende inburgeringscursus zal in het altijd toeristische Keukenhof plaats vinden! Wie weet wordt ik straks een echte kaaskop!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.