Theekransje

Hoe vier je succesvol de jaarwisseling?

Je bent waarschijnlijk pas net bijgekomen van de vele foodcoma’s, familie discussies en kerstliedjes en het volgende evenement staat alweer voor de deur: de jaarwisseling. Kerstkransen maken plaats voor oliebollen en Michael Bublé’s kerstalbum wordt vervangen door het geluid van huilende huisdieren die bang zijn voor vuurwerk. En jij krijgt altijd dezelfde vraag: wat ga je doen met nieuwjaarsdag?

Op een één of andere manier ligt er altijd enorm veel druk om het nieuwe jaar goed in te luiden. In de stad is in elke kroeg en op elk plein wel een feest te vinden waar je in augustus al een kaartje voor had moeten kopen voor zo’n €271,-. Ook is het een must om, naast dat dure feestje, ook genoeg (illegaal) vuurwerk te scoren om je buurt een uur mee te vermaken.

De jaarwisseling begin je uiteraard met een lijst resoluties die je dit keer echt niet gaat verbreken. Bovenaan de lijst staat hoogstwaarschijnlijk “Minder drinken”, die vervolgens een paar dagen later toch wordt verbroken omdat je haar niet goed zat en je schoonmoeder een kutopmerking maakte die je probeert te vergeten. Santé! Iedereen die je de aankomende drie weken “voor het eerst” ziet in het in het nieuwe jaar, moet je verplicht aflebberen met twee of drie zoenen op de wang. Je bent er nooit zeker van, dus awkward wordt het sowieso!

Er is echter één ding waar ik wel achter kan staan op nieuwjaar: alcohol. Haal ‘m dus maar heel snel van je nieuwjaarsresolutie lijst en laten we alsjeblieft met z’n allen dit afgrijselijke kutjaar 2017 wegdrinken. Of 2018 een beter jaar wordt? Het is moeilijk in te beelden dat het nieuwe jaar slechter zal zijn dan 2017. Maar de wonderen zijn de wereld zeker nog niet uit dus ik houd m’n hart vast. En mijn fles rum 43.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.