Theekransje

Kantoorfrustraties: Vijf dagen per week zeuren over dezelfde dingen!

Heb je net als sommige Theekransjes ook een kantoorbaan? Dan is de kans groot dat ook jij je wel eens ergert aan één van de volgende dingen. Van klagende collega’s tot slecht functionerende apparatuur, hier zijn een aantal veelvoorkomende kantoorfrustraties. Ben jij zo'n gelukkig mens zonder kantoorbaan? Hierbij kun je een blik werpen in de frustraties die terug te vinden zijn op zo'n beetje elk kantoor in Nederland.

Niet goed functionerende technologie

Tenzij je het geluk hebt bij een modern bedrijf te werken dat goed met zijn tijd mee gaat en veel deskundigen in dienst heeft om voor de technologische apparatuur te zorgen, is de kans groot dat ook op jouw kantoor altijd wel iéts niet werkt. Meestal is dit de printer, want de printer is immers een apparaat uit de hel. Ik werkte korte tijd bij de klantenservice van een elektronicabedrijf en de klachten over printers waren niet bij te houden. Of je nou thuis of op kantoor wilt printen, de kans is groot dat er iets niet werkt. De verbinding is weg, je scan wordt niet goed verwerkt, of het kreng doet het überhaupt gewoon niet. Er is altijd wel iemand die voor de lunch al de neiging heeft om het hele ding in elkaar te trappen.

De eeuwige strijd om vrije dagen

Iedereen wil op vakantie in augustus. Iedereen wil op vakantie in augustus, vrij met Sinterklaas of op Oudejaarsdag. Dat wordt dus vechten. En wie heeft dan het meeste recht? Telt wie het eerst komt wie het eerst maalt, of gaan we ruziën om wie de beste reden heeft om vrij te mogen. Er zijn altijd dagen waarop praktisch iedereen vrij wil hebben. Wordt er ineens een dag met 30 graden voorspeld na weken rotweer? Dan kun je er vanuit gaan dat de halve afdeling spontaan een vrij daagje wil nemen. Mijn oplossing: boksring neerzetten en laat ze het maar uitvechten! Bam!

De temperatuur op kantoor

“Mag het raam open?” “Nee, dan komt de hitte binnen!” “Ja, maar nu is het zo benauwd!” Klinkt dit bekend? Hopelijk niet. Hopelijk heb jij een comfortabele werkplek waar de temperatuur en het zuurstofgehalte prima zijn. Hoor je dit wel op een bijna dagelijkse basis, dan heb je net zoveel pech als ik. Collega’s lijken het nooit eens te kunnen worden over de goede temperatuur om in te werken. De één wil het raam open, de ander dicht, de één wil het liever koel en de ander liever warm. Het begin van de eeuwige discussie die nooit opgelost zal worden.

De radiozender

Zit je met meerdere mensen op één afdeling die allemaal geen gebruik maken van koptelefoons? Dan is de kans groot dat er een radiozender aan staat en dat er al heel wat discussies zijn geweest over wélke radiozender het nou precies moet zijn. Misschien heb je wel een roulatieschema, met elke dag een andere zender. Zelfs dan zullen er altijd mensen zijn die het hier niet mee eens zijn. En fair enough: Sublime FM op vrijdagmiddag is inderdaad geen goed idee. Alsof je nog niet duf genoeg bent. Na je vierde dag Skyradio krijg je moordneigingen van alle ‘meer van hetzelfde’ pop liedjes die je brein langzaam laten wegsmelten door eentonigheid. Over smaak valt niet te twisten, maar een beetje afwisseling is voor iedereen beter.

Hoe overleef je deze frustraties? Er zijn twee opties. De eerste: Je kan natuurlijk een opstand ontketenen. Rally je collega’s, maak posters, kom in opstand tegen de bureaucratie en EIS betere omstandigheden! De tweede optie? Maak je vooral niet te druk. Als iedereen in een recalcitrante bui in opstand komt tegen de bureaucratie dan gaat het helemaal mis. Sluit je af voor het gezeik, laat het langs je heen gaan en volg het advies van het op Skyradio veelvuldig gedraaide nummer: Let it go! Dit is de beste oplossing voor je mentale gesteldheid en aangezien je maar een klein onbelangrijk pionnetje bent in de grote boze zakenwereld, is het misschien maar het beste om een dagje je koptelefoon op te zetten, laagjes kleding aan te trekken, je vakantie goed te plannen en in alle rust te wachten tot de printer het weer doet.

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.