Theekransje

Katten zijn leuker dan tv

Ik ben opgegroeid met een kat. Katten zijn lief, hebben ieder een eigen(wijs) karater, kunnen voor zichzelf zorgen en zijn er altijd voor je. Het moment dat ik op mezelf ging wonen was het dan ook een groot gemis dat ik geen kat meer om me heen had. Ik moest de katten-leegte in mijn leven vullen met instafamous katten, zoals “Lil Bub”, “Venus Two Face” en “George Two Legs”. Maar de internetkatten kan ik nu laten liggen, want ik heb sinds drie weken een eigen kat: Nala!

Ze vond het eerst erg spannend, maar al snel bleek dat Nala echt hilarisch is. Ik heb geen tv thuis, maar ik zweer je, een kat is genoeg om je te entertainen. Ik kreeg speelgoed mee van het oude baasje, maar daar had ze geen interesse in. Ze wilde eerder spelen met schaduwen. Zo rent ze het hele huis door als ze ziet dat er een schaduw beweegt. Of munt, dat blijkt familie te zijn van kattenkruit. Echt, ze heeft de grootste lol om achter een takje munt aan te rennen.

Lekker uitslapen keurt Nala niet goed. Als ze het genoeg vindt, om fucking 11 uur (noot: ik slaap het liefst uit tot 13:00), gaat ze gewoon lekker op je zitten. Net zo vaak tot je opstaat. Sta je niet op, blijft ze lekker op je liggen. Boobs zijn natuurlijk nature’s pillow.

Katten zijn natuurlijk dol op wat lekkers, maar Nala is een geval apart. Van kattensnoepjes hoeft ze echt niks te hebben. Nee, geef haar maar wat frambozen. Ja, serieus, ze blijkt een zoetekauw te zijn. Dan heeft die arme kat niks aan mij, want ik ben van het hartig goed. Gelukkig houden we allebei evenveel van melk. En kroepoek.

Het leven is interessant met zo’n klein, lief, aanhankelijk beestje in je leven. Een tv heb je dus niet nodig als je real life entertainment in je huis hebt rondrennen!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.