Theekransje

Hier kan je de tofste fandom merch kopen!

Ik ben een fangirl en toon dit graag aan de hele wereld. Zo loop ik graag rond in Harry Potter leggings, draag ik verschillende Lord of the Rings ringen en heb ik een tatoeage laten zetten met een icoon wat in de film How To Train Your Dragon voor komt. Ik heb zelfs Bertie Botts Every Flavour Beans gekocht in de Harry Potter studio tour in Engeland (de kots smaak heb ik nog niet geproeft). Regelmatig krijg ik de vraag: “Yo, waar koop jij toch al die fandom swag? Ik heb overal gekeken, maar in de H&M kan ik het gewoon niet vinden.” En voor die mensen schrijf ik dit.

Officiële merch
Natuurlijk zijn de officiële merchandise vaak het coolst om te hebben, want deze komen vaak het dichtst in de buurt met wat er in de film/serie gebruikt wordt. Helaas zijn deze spullen vaak wel aan de prijzige kant, maar hé iedereen heeft een verjaardag, kom maar op met dat geld tante Betty! Een grote site is The Noble Collection, die onder andere Harry Potter, Batman en Game of Thrones merch hebben. Ze hebben ook items van The Hobbit en Lord of the Rings, maar die zou ik bij de welbekende studio Weta Workshop kopen. Dat zijn de échte designers van heel Midden Aarde. En ben je helemaal weg van het originele artwork van Harry Potter, dan kan je bij MinaLima terecht! Zij hebben eigenlijk al het drukwerk verzorgt van Harry Potter, van de doosjes van de chocoladekikkers tot de Daily Prophet.

Officiële Harry Potter merchandise van The Noble Collection

Kleding
Voor fandom kleding heb je enorm veel keuze, al dan niet de H&M. En mocht je de Harry Potter en Minion-collectie van de Primark zat zijn dan zijn hier de bekendste t-shirts website: Qwertee, Redbubble en Threadless. Persoonlijk heb ik altijd moeite met hun maten (ondanks hun matentabellen vallen de shirts toch vaak te klein of echt te groot uit), dus koop ik er de laatste tijd niet zo veel meer. Duur zijn de t-shirts daar niet en ze hebben ook vaak smartphone hoesjes van de designs! Een nieuwe ontdekking is WeLoveFine, waar het niet alleen maar om t-shirts gaat. Ze maken wat originelere designs en maken niet alleen shirts met een printje op de voorkant. Zelfs designs van oude games zoals Jak & Daxter kon ik hier vinden! Een vrij dure optie is Black Milk Clothing. Na de laatste Potter film hebben zij er een collectie aan gewijdt. Ze hebben niet alleen collecties van Harry Potter, maar ook van The Hobbit, Lord of the Rings, Game of Thrones en Adventure Time. Ik heb hier zelf twee leggings gekocht, die super goed zitten en een tijd mee gaan, maar helaas niet goedkoop zijn. Het wordt ook bezorgd uit Australië, dus bereid je voor op de invoerrechten.

Adventure Time collectie van WeLoveFine

Accessoires
Dit is waarschijnlijk mijn meest favoriete manier om mijn fandom love te verspreiden. Ik bezit redelijk wat fandom kettingen, ringen en buttons. Het is een redelijke subtiele manier om te laten zien dat je ergens van houdt voor bijvoorbeeld op de werkvloer. Pepperpins op etsy maakt echt super toffe design voor buttons. Heb je ooit je favoriete helden wel eens in je oren willen hangen? Nou dat kan dus gewoon bij The Lord of the Earrings op etsy! Thor en Loki? Yep! David Tennant als The Doctor? Jawel! Gator verkoopt ook veel sieraden van series, waaronder de Time Turner uit Harry Potter, het Mockingjay symbool uit The Hunger Games en de pins uit Star Trek. Natuurlijk verkopen The Noble Collection en Weta Workshop ook veel sierraden van Harry Potter, The Hobbit en Lord of the Rings.

Een aantal buttons van PepperPins

Art/printjes
Ik ben echt dol op fandom prints, maar helaas veel te lui om ze in te lijstje en op te hangen. Toch kan ik de verleiding niet weerstaan en koop ik op etsy en society6 vaak wel weer wat toffe prints en smartphone hoesjes. Bij etsy shop ThisShopRocks vond ik een Hufflepuff vaandel die ik een vriendin wel moest geven! Hij was binnen een week binnen en van top kwaliteit! Bij GrainandDot kwam ik terecht toen ik Parks and Rec designs zocht, maar ze heeft zelf ook hele coole “normale” prints. Ook artist s2lart maakt enorm mooie prints, waarvan zijn Guardians of the Galaxy prints ik echt het coolst vind! Hij woont in Parijs, dus je hoeft ook geen invoerrechten te betalen of lang te wachten! Ook brengt Moleskine vaak een paar limited edition notitieboekjes uit ter ere van een fandom. Zo hebben zij boekjes uitgegeven van Lego, The Hobbit en Star Wars.

De Guardians of the Galaxy prints van s2lart

Figuren
Figuren verzamelen is niet helemaal mijn ding, maar ik moet zeggen dat de Funko Pop! figuren echt zo cute zijn! Gator heeft een groot aantal figuren hiervan! Ook Weta Workshop verkoopt veel figuren van Lord of the Rings, The Hobbit, The Chronicles of Narnia en Kuifje.

Een aantal figuren van de Funko Pop! collectie

Kortom, zat plekken om jezelf te versieren in fandom merch!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.