Theekransje

Mijn favoriete LGBT+ Youtubers

Vloggen over Pokémon Go? Tuurlijk! Music video’s over yoghurt maken? Waarom niet! Fanvideo’s maken over Newt Scamander? Yes please! Op Youtube hoef je niet een tv-deal te hebben om miljoenen te kunnen bereiken met jouw verhaal. Dit betekent ook dat je op dit medium mensen kunt vinden die buiten de mainstream vallen. Zo was ik op zoek naar LGBT+ Youtubers om meer te leren en van ervaringen te leren. Ik deel bij deze mijn favorieten!

Riley J. Dennis
Mijn absolute nieuwe favoriete LGBT+ Youtuber momenteel is Riley. Zij is een transvrouw, identificeert zich als lesbisch en maakt video’s over haar ervaringen, politiek en feminisme. Ze is ook nog eens dol op Pokémon en dan heb je bij mij al pluspunten! Als LGBT+’er moet je Riley volgen!


Ash Hardell
Ash volg ik nu al een tijdje en heeft laatst een boek uitgebracht over genderidentiteiten (ik ben ‘m zelf nog aan het lezen maar het is nu al tof). Haar video’s gaan voornamelijk over de misverstanden en ondervertegenwoordiging van identiteiten. De video’s zijn altijd mooi vormgegeven (iets wat de designer in mij zeker waardeert) en haar vrouw en huisdieren komen ook vaak terug in haar video’s. Ook is het super tof dat ze vaak samenwerkt met andere LGBT Youtubers.


MissFender
Alayna is een biseksuele vrouw en vlogt veel over haar leven, LGBT+ kwesties en sex positivity movement. Ze heeft de serie “I don’t bi it” gemaakt, waarin ze zelf LGBT+’ers sarcastisch interviewt. Deze video’s zijn echt hilarisch. MissFender moet je zeker volgen als je LGBT+ kwesties en sex positivity movement interessant vindt!


Eliel Cruz
Eliel Cruz is een biseksuele activist en voornamelijk actief op Twitter, maar heeft ook een Youtube account. Hij houdt zich voornamelijk bezig met biseksuele kwesties en religie, wat ook duidelijk terugkomt in zijn video’s. Hij is helaas al een tijdje niet meer echt actief op Youtube, maar zijn video’s zijn wel erg goed!


Are They Gay
Are They Gay is een video serie die de seksualiteit van mensen en stelletjes door de tijd heen analyseert. Hun video’s zijn echt A+++. De video’s zijn aan de lange kant, maar je tijd compleet waard. Ze zijn altijd grappig en de manier waarop ze editen maakt het alleen maar grappiger. Naast het feit dat ze bekende “ships” bespreken, hebben ze ook video’s over queerbating, subtext en vertegenwoordiging van LGBT+’ers in de media. Doe jezelf een plezier en volg ze.


Eervolle vermelding
Misschien niet een kanaal dat strict over LGBT+ kwesties gaat, maar Buzzfeed maakt wel vaak video’s waar de LGBT+ gemeenschap wordt vertegenwoordigt. Zo hebben ze in veel video’s die over stelletjes gaat ook altijd een same-sex stelletje erbij. Goed bezig Buzzfeed!


Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.