Theekransje

LGBTQIA+ muziekjes

Afgelopen weekend was dan het einde van EuroPride 2016 in Amsterdam. Dit is natuurlijk heel tof, maar eigenlijk zijn deze rechten altijd belangrijk. Weet je niet over welke rechten ik het heb? Ga wat vaker de straat op en je wordt door Amnesty International op elke hoek wel tegengehouden die je hiervoor wilt beroven van je centjes. Dat is ook heel goed (maar straks worden dit de nieuwe Hello Fresh-mensen, als ze niet een beetje kalmeren). We willen dus geen herhalingen van de Orlando-shooting en iedereen moet overal op de wereld vrij kunnen leven.

We maken kleine stapjes in de goede richting, maar er is nog veel te doen op dit vlak. Gelukkig is er muziek en muziek geneest de ziel. En daarmee ook de wereld #zweefteef. Britt had laatst al een kickass playlist gemaakt over feminisme. Nu heb ik een playlist gemaakt met LGBTQIA+-liedjes. De één wat fouter dan de ander, maar mooi fout is niet slecht. Geniet!

Sommige zijn wat vrijer geïnterpreteerd en denk je misschien wel: WTF?! Zo is All of Me een mooi, klein liedje (The Voice-jargon), maar zonder voornaamwoorden die een gender aangeven. Go John Legend! Maar over een liedje als True Trans Soul Rebel is geen twijfel mogelijk waarom deze erin staat. Dan wil ik gelijk onderstaande versie samen met Miley Cyrus aanhalen. Miley is awesome en ze heeft een coole organisatie Happy Hippie. Hiermee zet ze zich in voor dakloze LGBTQ-jeugd en andere kwetsbare groepen. Go Miley!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.