Theekransje

Liefde voor Britse series

Help, seizoen 4 van Sherlock is alweer voorbij! Nu duurt het weer 873.134 jaar voordat we een nieuwe aflevering krijgen. Maar in de tussentijd heb ik wel behoefte aan meer Britse drama, humor en taal. Gelukkig zit de Britse tv-industrie nooit stil en zijn er genoeg series om het gat te vullen.

Mr Selfridge
Als je ooit in Londen bent geweest, heb je vast ook wel een bezoekje gebracht aan de winkelstraat Oxford Street. Daar staat de winkel Selfridges, vol luxe artikelen. Denk aan enorm dure tassen, parfums, chocola, enzovoort. In de serie “Mr Selfridge” wordt verteld hoe deze winkel tot stand is gekomen. Natuurlijk is het hier en daar wat dramatischer gemaakt, maar het is zeker een interessante serie die je een kijkje in de geschiedenis geeft. De eerste paar seizoenen staan op Netflix!

The Crown
Misschien heb je er al over gelezen in Dewi's recensie van 2016: The Crown. In vergelijking met het Britse koningshuis, zijn onze royals ontzettend burgerlijk. En dat blijkt ook weer uit The Crown. In deze serie volg je een jonge koningin Elizabeth. Ze moet rekening houden met politieke spelletjes, een veranderende wereld en ondertussen werkt haar familie niet bepaald mee. In seizoen 1 zie je Elizabeth groeien van naïef meisje naar een ware vorstin. The Queen was al mijn heldin, maar deze serie heeft mijn liefde nog verder laten groeien <3 Check hiervoor Netflix!

Flog It
Het programma Flog It moet echt alle prijzen van mij krijgen. Hierin gaan twee koppels de strijd met elkaar aan, om de meest waardevolle antieke items te kopen en daarna te veilen. De teams worden bijgestaan door een veilingmeester, die “expert” advies geeft. Vaak blijken de items niet veel waard te zijn, wat weer tot hilariteit bij de deelnemers zorgt. Het stel dat de meeste winst maakt (of minste verlies) wint en krijgt het geld (of de eer) mee naar huis. Geschiedenis, bizarre spullen en Britse humor: een programma naar mijn hart. Dit programma kan je dagelijks zien op de BBC.

Law & Order UK
Om toch een beetje in die detective sfeer te blijven, is daar Law & Order UK. Zoals je misschien al denkt, is dit een Engelse versie van de Amerikaanse knaller. Je volgt een aantal Britse politieagenten en aanklagers van het OM, die ervoor willen zorgen dat boeven van de straat verdwijnen. En stiekem blijf ik gniffelen om die pruiken die advocaten moeten dragen in de rechtszaal. Te mooi.

Hiermee kom ik wel over mijn Sherlock depressie heen. Heb jij nog tips? Laat het gerust weten, want seizoen 5 zal nog lang op zich laten wachten!

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?