Theekransje

Liefde voor deze celebs

Man man man, wat een wereld leven we toch in. Je wordt er soms een beetje wanhopig van. Gelukkig heb ik lieve mensen om me heen, die het leven leuk houden. En ook deze mensen in de schijnwerpers geven me hoop op een betere wereld. Op zoek naar toffe rolmodellen? Lees dan over drie van mijn toppers:

Lin-Manuel Miranda
Misschien zegt deze naam jou niets, maar in de VS en op het internet is deze man een ware hit. Lin-Manuel Miranda is een ontzettend musicale man, die onder andere de prijswinnende hitmusicals Hamilton en In The Heights heeft geschreven. Theekransiaan Sietske schreef al eerder een stukje over Hamilton. Daarnaast schreef hij meest recent de liedjes voor Disney’s Vaiana en zal je hem zien in de nieuwe Mary Poppins film.

Niet alleen werkt deze man keihard en is hij geniaal, Lin-Manuel is ook ontzettend lief. Hij verlootte kaartjes voor Hamilton, zodat mensen die dat niet konden kopen toch een kans hadden om ‘m te zien. Naarmate de musical steeds populairder werd, werden dit hele events met optredens. In 2016 werd hij benoemd tot de op-één-na meest liefdadige celeb, na Beyoncé. Zo zette hij zich na de schietpartij in Orlando direct in en schreef met Jennifer Lopez een lied om geld in te zamelen. Ook houdt hij online wedstrijden die echt duizenden dollars binnenhalen voor goede doelen zoals Planned Parenthood!

Daarnaast is het een feestje om hem op Twitter te volgen. Lin-Manuel tweet bijna elke ochtend en avond een lieve tekst. Als je even in de put zit, ga je gewoon even kijken naar zijn Twitter pagina. waardoor je de dag goed begint en afsluit!

Kesha
Eerlijk is eerlijk, er is een tijd geweest waarin ik mij ervoor schaamde dat ik Kesha leuk vond. Ze werd gezien als een domme popster die alleen maar kon zingen via autotune. Maar niets is minder waar! Zo haalde Kesha een bijna perfect resultaat op de Amerikaanse SAT, de toelatingstest voor universiteiten. Maar in plaats van te gaan studeren, koos ze ervoor om niet af te studeren en haar grote passie na te jagen: muziek maken.

Dat hebben we geweten! Haar eerste single ‘TiK ToK’ is wereldwijd eind 2009 dé hit geweest van het moment. Hoewel haar liedjes gewoon leuk zijn om te horen, hebben de meeste wel een diepere betekenis. Zo schreef ze het nummer ‘Boots & Boys’, als protest tegen de objectificatie van vrouwen door mannelijke muzikanten.

En Kesha’s juridisch gevecht tegen haar manager is niet bepaald makkelijk. Zo was de uitspraak van de rechter dat ze met die creep moet blijven werken een vreselijke tegenslag. Maar toch zet ze door en blijft ze ondertussen muziek maken. Daarnaast zet ze zich ook nog steeds in voor goede doelen, zoals dierenwelzijn en LGBTQ+ rechten. Het is ontzettend inspirerend om te zien hoe iemand ondanks zoveel negativiteit en tegenslag lekker zichzelf blijft!

Emma Watson
Net zoals Hermelien, is Emma Watson een enorme baas. Hoewel ze nu ondertussen een enorme filmster is en nooit meer hoeft te werken voor haar geld, heeft ze altijd hard aan haar opleiding gewerkt. Zo is Emma afgestudeerd van een prestigieuze universiteit, waar ze vijf jaar over heeft gedaan. Indrukwekkend, als je bedenkt dat ze flink wat Harry Potter films aan het maken was en de opleiding normaal vier jaar duurt! Fun fact, mocht Emma denken aan een carrièreswitch, ze is een gecertificeerd yoga docent.

Emma zet zich ook ontzettend in voor gendergelijkheid. Als ambassadeur van de Verenigde Naties heeft ze een campagne opgericht, genaamd ‘He for She’. Hierbij roept ze mannen op om zich in te zetten voor gelijkheid tussen man en vrouw. En omdat ze zoveel interessante boeken las over feminisme, richtte Emma met de leesgroep ‘Our Shared Shelf’ op. Voor deze leesgroep verspreidt ze ook boeken door verschillende steden, zoals ze onlangs deed in New York. Heel tof initiatief!

Hoewel je vooral veel hoort over bekende mensen die gekke dingen doen, gebruiken deze celebs hun status om belangrijke dingen aan te halen. En hopelijk klopt het gezegde “goed voorbeeld doet goed volgen”. Ik volg deze voorbeelden in ieder geval graag!

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?