Theekransje

Een geheime ode aan Lil' Kleine

Ik val gelijk maar met de deur in huis: Lil’ Kleine is mijn kleine, grote held. En daar wordt vaak raar van opgekeken. Iedereen heeft namelijk wel een mening over Jorrik, zijn minder streetcredit naam. Mijn vrienden, collega’s, en zelfs mijn vader willen allemaal iets zeggen over deze ras-Amsterdammert.

Mijn liefde begon uiteraard toen mainstream Nederland hem ook leerde kennen: Drank & Drugs. Deze zomerhit was geweldig. Ik heb veel herinneringen aan dit nummer opgebouwd, zoals toen ik terugkwam uit Indonesië, geile Duitsers versieren was in de stau en warme zomeravonden met biertjes (zonder drugs). De clip is awkward en daar houd ik van. Vanaf dat moment kreeg iedereen ook een mening over m’n mannetje #kots.

Deze vent is recht voor zijn raap, soms best wel bot en soms eigenlijk gewoon onbeschoft. Maar het is nog een jochie die zijn plek op de wereld aan het zoeken is. Dit hebben we allemaal wel eens en iedereen uit dit anders. In de documentaire gemaakt door Linda Hakeboom zien we dit ook aan het licht komen en hij schreef later nog een liedje over het succes van de docu. Tegelijkertijd praat hij vol liefde over zijn vadertje en komt een heftige kindertijd naar voren. Tevens heeft hij tijden gedatet met de prachtige Monica Geuze (daar ben ik ook laaiend fan van, stof voor een ander stukje). Helaas is dat nu over, maar gelukkig voor hem willen velen nog wel op hem zitten.

Maar die muziek hè, dat is stiekem gewoon het einde. De één wilt Hamilton mee kunnen rappen, dat wil ik met zijn nieuwste album. Ondanks de autotune zijn de teksten wel scherp, klinkt het gewoon lekker en is het makkelijke weg te luisteren. Hij heeft mijn hart gestolen,wat mensen soms een beetje labiel maakt. Maar hij mag mijn hart nog wel even vasthouden.

PS. HIJ ZIT DIT JAAR IN EXPEDITIE ROBINSON EN NOISEY IS OOK FAN GELUKKIG.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.