Theekransje

Magie in concert

Een dag niet aan Harry Potter gedacht, is een dag niet geleefd. Omdat het verhaal officieel afgelopen is, moet je af en toe op zoek naar nieuwe verrijking. Laat concertgebouw De Doelen nou net een fantastische nieuwe manier hebben om als Harry Potter fan te genieten van dat waar we geen genoeg van kunnen krijgen.

Een jaar geleden werd “Harry Potter in Concert” in het leven geroepen, een tof initiatief van concertgebouw De Doelen in Rotterdam en Het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het is simpel: je gaat een Harry Potter film kijken op het grote doek, maar met live muziek. Een echte aanrader voor liefhebbers van J.K. Rowling’s verhaal en de magie van muziek. Zelfs al ben je geen muzikale connaisseur, is het nog steeds heel indrukwekkend!

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verzorgt de muziek en is werkelijk fantastisch. Het doet echt wat met je als fan als je de muziek zo dichtbij hoort als wanneer het live gespeeld wordt. Alle spannende momenten zijn net even spannender en alle ontroerende momenten voel je nog meer dan je normaal op je bank al doet. Kortom, “Harry Potter in Concert” ontroert je.

Afgelopen week was de derde film, “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” aan de beurt, misschien wel de tofste uitvoering tot nu toe. De films worden namelijk vanaf deze film iets volwassener en zo ook de muziek. Het is fantastisch om als oude fan nog steeds momenten op te merken die je verrassen in de muziek. Zo was er zelfs een klassiek schrikmoment dat normaal geen impact meer op je zou hebben omdat je de film natuurlijk al 37 keer hebt gezien, maar door de inzet van het orkest schrok de hele zaal toch. Ook organiseerde De Doelen voor het eerst dit jaar een cosplay wedstrijd. Dus mocht je daar talent voor hebben, grijp je kans en je kan prijzen winnen. Sowieso kom je altijd fans tegen die hun Hogwarts huiskleuren dragen.

Als je ooit twijfelde om te gaan, doe het gewoon. Het is een echte must voor hardcore fans die het magische gevoel nog steeds niet los hebben gelaten. Ik kan niet wachten tot ik “The Order of the Phoenix” kan zien, de film met mijn favoriete soundtrack. Afgelopen week was de derde editie en kort daarna wordt meestal de volgende film aangekondigd, dus hou De Doelen in de gaten als je interesse hebt! Zorg dat je er snel bij bent, want de tickets gaan altijd snel en de dzalen zijn altijd uitverkocht! En terecht.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.