Theekransje

Make-up tips van een noob

Een make-up meisje is iets wat ik nooit zal worden. Ik kan namelijk niet oogschaduw blenden, contouren waardoor ik geen onderkin meer heb of eyeliner dun en gelijkmatig aanbrengen. Ik zie er vaker uit als Amy Winehouse, maar Amy is cool dus ik ben ook cool.

Toch word ik enthousiast van een nieuwe Mac-collectie (niet McDonalds, maar Mac Cosmetics). Verder kan ik urenlang op internet zoeken naar het verschil tussen twee blushes of de perfecte matte lipstick die ook betaalbaar is. Dat doe ik allemaal omdat make-up leuk is en niet om anderen te plezieren. Ik heb namelijk genoeg dagen dat ik er geen zin in heb.

Er zijn al genoeg blogs van echte beautykenners, daarom een keer een stukje geschreven door een make-upsukkel voor een andere noob. Deze tips kan iedereen gebruiken, hoe slecht je skills ook zijn.

Highlighter bitch
Vroeger vond ik dit een raar iets. Waarom zou je eerst jezelf mat maken met behulp van poeders om vervolgens weer glans aan te brengen? Het antwoord is er nog steeds niet, maar ik weet wel dat dit een fantastische uitvinding is. Het brengt zonneschijn op je gezicht terwijl het in Nederland toch altijd kutweer is. Daarmee verblind jij ook weer je haters. Mijn favoriete merk voor highlighter is The Balm, want het glimt maar niet op een kindermake-up-manier en de verpakking is supercute.

Liever lui dan moe
Je kunt natuurlijk alles op je gezicht helemaal mooi maken, maar besteed met name aandacht aan één feature van je gezicht. Dit kunnen bijvoorbeeld je wenkbrauwen zijn, een heftige lipkleur of perfecte eyeliner. Hierdoor kan je de rest niet of minder perfect doen. Less is more. Zo kan je ook langer in bed blijven liggen.

Investeer soms
Je moet ook in jezelf investeren, want jij bent zelf de beste investering. Wellicht heb je al 10 blushes, maar nog niet de perfecte kleur. Kijk eens verder en ga naar een winkel waar jij jij op je gemak voelt. Laat je eens adviseren, ook al betaal je waarschijnlijk iets meer. Zo heb ik de perfecte highlighter gevonden en gebruik ik mijn andere vijf niet meer. Had ik dit maar eerder gedaan, want dan had ik eigenlijk geld bespaard.

En natuurlijk kan je blogs lezen en filmpjes kijken, maar je moeder en vriendinnen geven toch de beste tips. Zo weet ik door mijn lieve moeke dat rode lipstick altijd kan, want fuck de regels.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.