Theekransje

Moderne romantiek met Aziz Ansari

Als millennials hebben we het zwaar; we kunnen geen baan vinden, we kunnen geen huis betalen, racisme en seksime zijn helaas nog steeds relevant en zelfs daten is vermoeiend. Gelukkig schijnt comedian Aziz Ansari een lichtje op het date-aspect met zijn nieuwe boek Modern Romance. Hierin onderzoekt hij hoe daten in het digitale tijdperk werkt.

Aziz Ansari ken je misschien van zijn stand-up comedyshows, zijn rol als Tom Haverford in Parks and Recreation of van zijn eigen Netflix-serie Master of None. Naar aanleiding van het sturen van een sms'je dat geen reactie kreeg begon zijn onderzoek. De sms was bestemd voor een vrouw die hij mee uit vroeg naar een concert. Na het sturen gingen er verschillende gedachten door zijn hoofd. Hoe langer het duurde voor ze reageerde, hoe meer hij begon te twijfelen. Was zijn bericht origineel genoeg? Had hij het sms'je beter kunnen afsluiten? Was de grap wel leuk? Uiteindelijk kreeg hij geen bericht terug en begon Aziz zich alleen maar meer af te vragen sinds wanneer dit gedrag normaal is. Hij besloot onderzoek te gaan doen naar hoe daten in de digitale wereld werkt samen met socioloog Eric Klinenberg.

In het boek vertelt Aziz eerst hoe het vroeger was om liefde te vinden. Liefde vond je in hetzelfde dorp, in dezelfde straat of in hetzelfde flatgebouw. Iedereen trouwde in het begin van hun twintiger jaren en kreeg al snel kinderen. Tegenwoordig ontwikkelen we onszelf eerst in onze twintiger jaren en trouwen we liever in het decennium erna. We benaderen toekomstige partners het liefst via een sms'je en vinden elkaar overal, want in de digitale wereld zijn er geen grenzen.

Maar hoe benaderen we partners in deze digitale wereld? Hoe dealen we met de oneindigheid aan keuzes? Waar moeten we rekening mee houden als we sexts sturen? Wat is het verschil tussen barmhartige en hartstochtelijke liefde? Gaan we allemaal vreemd? Waarom genieten Japanners niet meer van seks? En waar vind je de beste ramen noodles in Tokyo? Gelukkig worden al deze vragen beantwoord in dit boek.

Aziz weet, net als in zijn nieuwe serie Master of None, precies uit te leggen waar millennials mee te maken hebben. Hij weet door middel van het onderzoek precies uit te leggen wat er gaande is, hoe we hier mee om kunnen gaan en of we mogen geloven in dating-apps. Deze enorme hoeveelheid informatie weet hij op een super grappige manier toe te lichten, waardoor je het boek niet snel zal wegleggen.

Hier nog eens in het kort waarom je het boek moet lezen:

  • Als je van lachen houdt.
  • Als je wat date perspectief wilt hebben.
  • Als je wilt leren welke profielfoto het beste werkt op Tinder.
  • Als je van informatie houdt die grappig verteld wordt.
  • Als je wilt weten waar je de beste ramen noodles in Tokyo kan scoren.
  • Als je van Pitbull (a.k.a. mister World Wide) houdt.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.