Theekransje

Mr. Frank Visser is terug!

Een aantal maanden geleden schreef ik dat ik diepbedroefd was omdat De Rijdende Rechter ermee ging stoppen. Hij ging dan wel verhuizen naar SBS6, maar ik zag mezelf nou niet SBS opzetten. Toch miste ik de beste man wel heel erg en toen ik zag dat vorige week maandag zijn programma op SBS begon, kon ik me toch niet inhouden. Met enige weerzin drukte ik het cijfer 6 op mijn afstandsbediening in om mijn persoonlijke held te aanschouwen.

Mr. Frank Visser is natuurlijk een topgozer, dus die kan eigenlijk niet teleurstellen. Helaas moest ik eerst nog naar Viktor Brand kijken die de eisers in kwestie ging interviewen. Het ging eens een keer niet over een schutting, maar over stankoverlast. Een buurtbewoner had namelijk 300(!) kippen in zijn achtertuin gehad en de stank was niet meer te harden. De buren hebben vervolgens geklaagd bij de woningcorporatie, die ervoor zorgde dat de kippen weg moesten. Probleem opgelost, zou je denken. Maar de buren hadden nog steeds last van stank én ze hadden nu ook nog last van muizen die op de kippen waren afgekomen. Zulk drama kan je toch niet verzinnen?

De kippenman zelf was nogal licht prikkelbaar. Toen Viktor Brand voorzichtig vroeg of die muizen wel eens op het (inmiddels lege) kippenhok af zouden kunnen komen, wilde hij Viktor meteen het huis uitzetten. Uiteindelijk werd meneer weer rustig dankzij Viktors people skills, die hij ongetwijfeld bij de SBS heeft geperfectioneerd. Na nog wat gebekvecht tussen de buren, was het dan eindelijk zo ver. Mr. Visser kwam aanrijden en Viktor peerde ‘m meteen, vermoedelijk om de keuzes die hem op dit levenspad hebben gezet eens diep te heroverwegen.

Het zou SBS niet zijn als er niet wat extra drama aan toegevoegd moest worden. Mr. Visser had een ongedierte-expert geregeld die zou bepalen of er sprake was van een muizenplaag. Toen de expert de achtertuin van de kippenknar ging inspecteren, stuitte hij op een zeer dramatische ontdekking. “U heeft nog groter publiek,” zei hij, met dramatische muziek op de achtergrond. Met die raadselachtige zin gingen we dan de reclame in en creëerde SBS een ongekende spanningsboog. Er werd zo mysterieus over gedaan dat Theekransiaan Sietske dacht dat er misschien wel een alpaca in de tuin verstopt zat. Na het reclameblok besloot SBS om de spanning nog even vast te houden door pas tijdens de hoorzitting te onthullen wat er nou in die godvergeten tuin zat. Onder muziek die uit een horrorfilm leek te komen, werd onthuld dat het een rat was, afgewisseld met de nodige reactieshots van één enorm geschokte buur.

Schermafbeelding is eigendom van SBS6.

Vermakelijk is het wel allemaal, maar toch mis ik de eenvoud van de NPO, waar het drama altijd ontstond zonder de Kill Bill sirene als soundtrack te hoeven gebruiken. Het zou me in ieder geval niet verbazen als Mr. Frank Visser op dit moment met precies hetzelfde gevoel zit.

Author image
Student Gender Studies. Hashtag-misbruiker. Ik heb een zwak voor genetisch gemanipuleerde supersoldaten of anderszins onbereikbare figuren. Expert in Chris Evans' baard, social justice, en Sharknado.